Ηράκλειο:Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ημερομηνία:

Δίνοντας σταθερά προτεραιότητα στην ασφάλεια αθλούμενων και εργαζομένων στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου οργάνωσαν σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης Ηρακλείου του ΕΚΑΒ σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή (υπάρχουν πλέον σε όλα τα ΔΑΚΗ)

Η πρώτη φάση του σεμιναρίου υλοποιήθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και αφορούσε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προσωπικό εποπτείας, διαχείρισης, καθαριότητας και προσωπικό ασφαλείας των τριών αθλητικών κέντρων που διαχειρίζεται η ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Συνολικά πενήντα ένα (51) άτομα έλαβαν μέρος και θα πιστοποιηθούν για τις δεξιότητες τους, ενώ ήδη προετοιμάζονται η δεύτερη και τρίτη φάση του σεμιναρίου για το υπόλοιπο προσωπικό των ΔΑΚΗ αλλά και για το προσωπικό όλων των φιλοξενούμενων αθλητικών συλλόγων σε αυτά.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς: «Τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα πληρούν έτσι κι αλλιώς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας για τους αθλούμενους και τους εργαζομένους. Όμως οι γνώσεις πρώτων βοηθειών και χρήσης του αυτόματου απινιδωτή μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες σε οποιαδήποτε στιγμή και για αυτό προχωρήσαμε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία θα συνεχιστεί».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μην με αφήνεις πίσω – Don’t Leave...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Alzheimer. Με...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...

«Μην με αφήνεις πίσω – Don’t Leave...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Alzheimer. Με...

Επίσκεψη της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας...

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Καινοτόμος ξενάγηση κωφών με τεχνολογία ΙΤΕ

Μοναδική παγκοσμίως και εφαρμόζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το καινοτόμο...

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2026 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μισή αύξηση και ποιοι ολόκληρη. Περισσότερο...

ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποδέχθηκε ομόφωνα την...