Ηράκλειο:Τιμήθηκε η μνήμη των 35 εκτελεσθέντων στο Σάρχο Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Παρουσία επισήμων και κατοίκων του χωριού πραγματοποιήθηκε η τελετή μνήμης των 35 εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο Σάρχο Μαλεβιζίου.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στη μανία με την οποία οι Γερμανοί αιματοκύλησαν το Σάρχο επισημαίνοντας πως 77 χρόνια μετά οι νεκροί των μαρτυρικών χωριών του Μαλεβιζίου περιμένουν τη δικαίωση και κατέληξε:

«Ο Σάρχος έζησε στο απόλυτο τη φρίκη του ναζισμού το ματωμένο Αύγουστο του 1944. Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη θυσία των ηρώων μας. Αυτών που δεν δείλιασαν, δεν υποχώρησαν, δεν φοβήθηκαν να δώσουν το αίμα τους για τα χώματα της πατρίδας. Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους και εμπνεόμαστε από τα μηνύματα της θυσίας τους. Είναι αυτή η θυσία που διακήρυξε την αποφασιστικότητα του λαού μας ενάντια σε κάθε μορφή δουλείας, την αποστροφή του σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. »

Στη θυσία των 35 κατοίκων του Σάρχου αναφέρθηκε ο κ Μύρωνας Περβολαράκης ενώ στην τελετή το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης Μιχάλης Αλμπαντάκης, Χρύσα Λυρώνη – Παγκάλου και Γρηγόρης Περυσινάκης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαλεβιζίου για θέματα πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη, οι αντιπεριφερειάρχες Λάμπρος Βαμβακάς, Νϊκος Ξυλούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου του Σύριζα Χάρη Μαμουλάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σάρχου Γιώργος Αδαμάκης οι πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Σάρχου Ειρήνη Περβολαράκη και Δαμάστας Γιώργος Σαρρής, η πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Δαμάστας Καλιόπη Λιαδάκη και ο συνγραμματεας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων Αριστομένης Συγγελάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...