«Και η Γη γυρίζει…Πιο γρήγορα»: Ταχύτερο ρυθμό περιστροφής του πλανήτη διαπίστωσαν οι ειδικοί

Ημερομηνία:

Έκπληξη στην πανεπιστημιακή κοινότητα έχει προκαλέσει η διαπίστωση= ότι η Γη περιστρέφεται πιο γρήγορα από το κανονικό – κάνοντας τις μέρες μικρότερες από το αναμενόμενο.

Νέες μετρήσεις από το Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι η Γη αυτή τη στιγμή περιστρέφεται πιο γρήγορα από ό,τι πριν από μισό αιώνα.

Στις 29 Ιουνίου, η πλήρης περιστροφή της Γης διήρκεσε 1,59 χιλιοστά του δευτερολέπτου λιγότερο από 24 ώρες – τη συντομότερη ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι, εάν ο ρυθμός περιστροφής συνεχίσει να επιταχύνεται, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε ένα δευτερόλεπτο από τα ατομικά μας ρολόγια.

«Εάν η γρήγορη περιστροφή της Γης συνεχιστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισαγωγή του πρώτου αρνητικού άλματος δευτερολέπτου», ανέφερε ο αστροφυσικός Graham Jones μέσω του TimeandDate.com.

«Αυτό θα απαιτηθεί για να διατηρηθεί ο αστικός χρόνος – ο οποίος βασίζεται στον υπερ-σταθερό ρυθμό των ατομικών ρολογιών – σε συνάρτηση με τον ηλιακό χρόνο, ο οποίος βασίζεται στην κίνηση του Ήλιου στον ουρανό.

«Το παραπάνω θα σήμαινε ότι τα ρολόγια μας παραλείπουν ένα δευτερόλεπτο, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στα συστήματα πληροφορικής».

Ερευνητές στο Meta είπαν ότι ένα άλμα δευτερολέπτου θα είχε κολοσσιαία αποτελέσματα στην τεχνολογία και θα γίνει μια «μείζονα πηγή προβλημάτων» για τις υποδομές υλικού.skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 50 νεκροί...

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν τρένα της Renfe AVE και...

Γαλλία: Νεκρός διαδηλωτής στο Παρίσι – Ακρωτηριάστηκε...

Πυρπολήθηκε το δημαρχείο της Λιμόζ, λεηλατήθηκαν καταστήματα και σημειώθηκαν...

Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 50 νεκροί...

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν τρένα της Renfe AVE και...

Γαλλία: Νεκρός διαδηλωτής στο Παρίσι – Ακρωτηριάστηκε...

Πυρπολήθηκε το δημαρχείο της Λιμόζ, λεηλατήθηκαν καταστήματα και σημειώθηκαν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια και ζούσαν πολυτελώς με τις δωρεές για τα άρρωστα παιδιά

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Πρόωρη γέννηση: Πώς αλλάζει την ωρίμανση του εγκεφάλου

Μελέτη με επικεφαλής Έλληνα νεογνολόγο. Η πρόωρη γέννηση μπορεί να...