Κοροναϊός:Υψηλά τα κρούσματα,οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Κοροναϊός: 19.154 νέα κρούσματα και 93 θάνατοι – Στους 516 οι διασωληνωμένοι
Κοροναϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.154, εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.129.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 396 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.236 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.507 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 516 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 396 (76.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.122 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 493 (ημερήσια μεταβολή +11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 443 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίδομα παιδιού: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για...

Σημαντική ενίσχυση του επιδόματος παιδιού Α21 εξετάζει η κυβέρνηση...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Επίδομα παιδιού: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για...

Σημαντική ενίσχυση του επιδόματος παιδιού Α21 εξετάζει η κυβέρνηση...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,2 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε» το «κοκτέιλ» του καλοκαιριού

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Επίδομα παιδιού: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για 1, 2 και 3 παιδιά – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο

Σημαντική ενίσχυση του επιδόματος παιδιού Α21 εξετάζει η κυβέρνηση...

Λατομείο στις Γούρνες: Βροντερό «όχι» από φορείς, αλλά η επένδυση προχωρά

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών, Νίκος Σωμαράς, μιλά...