Κρήτη:Διεθνής Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Ημερομηνία:

Στην πρώτη γραμμή η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων (ΟΗΕ, 29η Σεπτεμβρίου) ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» βρίσκεται έμπρακτα στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για την εξάλειψή ή έστω ελαχιστοποίηση του φαινομένου, έχοντας τη διαχειριστική ευθύνη της Τράπεζας Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, την οποία ίδρυσε στο Ηράκλειο τον περασμένο Μάιο. Ήδη στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της, προωθήθηκαν περισσότεροι από δύο τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε Δομές και Ιδρύματα που σιτίζουν ωφελούμενούς τους, που προσέφεραν συνεργαζόμενες εταιρείες και σούπερ μάρκετ πριν αυτά λήξουν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 795 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν, 3 δισεκατομμύρια δεν διαθέτουν χρήματα για υγιεινή διατροφή ενώ το 45% των παιδικών θανάτων ηλικίας κάτω των πέντε, οφείλεται σε κακή διατροφή. Την ίδια ώρα, το 1/3 της τροφής παγκοσμίως χάνεται μετά τη συγκομιδή, σε 1 τρισ. δολάρια εκτιμάται ετησίως σε όλο τον κόσμο η αξία της σπατάλης τροφίμων ενώ η μέση ελληνική οικογένεια πετά ετησίως περισσότερες από 460 μερίδες φαγητού αξίας 1000 ευρώ (Πηγές: FAO, ΔΕΑΠΤ 2021-2022).

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης, η πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Μαίρη Παχιαδάκη ανέφερε ότι «η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης στηρίζει με θέρμη τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% έως το 2030 γι’ αυτό παρακινούμε κάθε Φορέα και πολίτη να συνδράμουμε από κοινού στην επίτευξη του στόχου αυτού».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης:...

Σε τροχιά ανανέωσης εισέρχονται οι Μητροπόλεις Κυδωνίας και Αποκορώνου...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης:...

Σε τροχιά ανανέωσης εισέρχονται οι Μητροπόλεις Κυδωνίας και Αποκορώνου...

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να...

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: «Εκρήγνυται» τουριστικά και είναι ανέτοιμη να μπει στη εποχή του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου

Η απόσταση μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων, πολυτελών resort, boutique ξενοδοχείων...

Σημαντική διεθνής θέση για τη Ντόρα Μπακογιάννη στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

Σημαντική θεσμική θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναλαμβάνει η Ντόρα...

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την εκλογή των δύο νέων μητροπολιτών.

Σήμερα στα Χανιά γράφτηκε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την...