Κρήτη:Ο «γιατρός ο Κάστορας» και η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης γίνονται με χαρά δεκτοί από μαθητές στα σχολεία.

Ημερομηνία:

Με επιτυχία η υλοποίηση του πρωτοποριακού προγράμματος πρόληψης που εφαρμόζει η Περιφέρεια για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.
Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης στους νέους με στόχο τη διατήρηση της στοματικής υγείας η οποία συμβάλλει συνολικά στην ανθρώπινη υγεία. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμόζεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού – οδοντιάτρου για τον επιτόπου οδοντιατρικό έλεγχο αλλά και μέσω βιωματικής παρουσίασης εικαστικού δρώμενου το οποίο και εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα πρόληψης για τα παιδιά.
Ειδικότερα στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης στο κέντρο ειδικών παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας». Κατά τη διάρκεια της έγινε οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές από τον οδοντίατρο της μονάδας Νίκο Βαρούχα, παρουσιάστηκε από την ηθοποιό Έφη Δράκου το θεατρικό διαδραστικό δρώμενο που είναι βασισμένο στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», παράλληλα με το εικονογραφημένο παραμύθι – βιβλίο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας» στους μαθητές δόθηκαν μπάλες για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο διευθυντής του κέντρο ειδικών παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας» Γιώργος Γιγουρτάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης, η προϊσταμένη του τμήματος πρόληψης και προαγωγής υγείας της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Κατερίνα Βολιτάκη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης, ν. Ηρακλείου.
Ο Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη δομή στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδα στα παιδιά. Παράλληλα επισήμανε πως με αυτές τις δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύει να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα της «συμπερίληψης» όλων των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο, καθώς το χαμόγελό τους γεμίζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του κέντρου ειδικών παιδιών Γιώργος Γιγουρτάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη στο έργο τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά...

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

Ηράκλειο:Ευχαριστήριο προς την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης για...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες...

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά...

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

Ηράκλειο:Ευχαριστήριο προς την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης για...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γεώτρηση πετρελαίου στον Αμαζόνιο μαζί με σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Το έργο εξερευνητικής γεώτρησης στα ανοιχτά του Αμαζονίου, το...

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά Τείχη

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

«Λαβράκια» της ΑΑΔE σε μεγάλες εταιρείες leasing και ενοικίασης οχημάτων

Στόλοι ΙΧ κυκλοφορούσαν παράνομα για χρόνια. Απίστευτα ευρήματα προέκυψαν από...