Κρήτη:Τηλεδιάσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και η στοχοθεσία για το 2021 βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Πρωτογενή τομέα των Περιφερειών της χώρας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών «εργαλείων» όπως είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Π.Α.Α), ενώ για το θέμα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν νέα προγράμματα, μέχρι το τέλος του 2021, που θα αφορούν και τους νέους αγρότες, ενώ θα προσφέρουν περισσότερα κίνητρα για την απασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν την πορεία υλοποίησης μέτρων και δράσεων του Π.Α.Α. των οποίων η αρμοδιότητα διαχείρισης έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρηματοδότηση 1.685 Νέων Αγροτών, 841 Επενδυτικών Σχεδίων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης) και 263 Δικαιούχων Αγροτών Κατόχων Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων για το Νησί μας.

Επίσης συζητήθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, τα προγράμματα Σχεδίων Βελτίωσης για τους αγρότες, τα προγράμματα Βιολογικής Καλλιέργειας, ενώ εξετάστηκε και το θέμα των Γεωργικών Συμβούλων που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του ΥπΑΑΤ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε...

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”...

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους...

Ρέθυμνο:Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε...

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”...

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι ήταν μαζί μας

Crete Marketing Days 2025: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους...

Hράκλειο:Δύο ημέρες για το «Kick for Hope – powered by AEGEAN»

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού...