Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε εντολή Μητσοτάκη να μην αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση

Ημερομηνία:

«Ο Νίκος Δένδιας είχε ρητή εντολή αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως», σχολιάζουν διπλωματικές αλλά και κυβερνητικές πηγές για το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο ΥΠΕΞ ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.

«Προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας»

Παρομοίως, διπλωματικές πηγές αναφέρουν:

«Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση.
Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.

Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΘ. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.»

Δείτε βίντεο με την κόντρα των δύο υπουργών:

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει...

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80%...

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει...

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80%...

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...