Μ.Συντυχάκης:Για τις απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πρόσφατα δύο μεγάλες επιχειρήσεις στην Κρήτη, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τουριστικών λεωφορείων, απέλυσαν συνολικά 37 οδηγούς, με πρόσχημα τη μείωση του στόλου που αξιοποιούν.

Με την πανδημία του κορονοϊού έχει πληγεί σημαντικά ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και συνολικά όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι. Περίπου 500 οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σε όλη την Κρήτη αντιμετωπίζουν τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων καταδικαζόμενοι να ζουν με ελάχιστο ή και μηδενικό εισόδημα τον τελευταίο χρόνο.

Ήδη από την περυσινή τουριστική σεζόν οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης είναι σε αδιέξοδο, αφού οι εργοδότες του κλάδου αρνούνταν την υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης, παραπέμποντάς τους στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινδυνεύσουν να χάσουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις. Το διάστημα αυτό οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, έδωσαν μεγάλη πολύμηνη απεργιακή μάχη για την υπογραφή της Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Η απάντηση των εργοδοτών και ειδικά των δύο αυτών μεγάλων επιχειρήσεων ήταν να προχωρήσουν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων οδηγών που συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα.

Τα παραπάνω εντάσσονται στη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης, που από τη μια επιδοτεί τους εργοδότες με εκατομμύρια και από την άλλη αφήνει τους εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, χωρίς προστασία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ώστε:
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι εκδικητικές απολύσεις των εργοδοτών απέναντι στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι οδηγοί χωρίς προϋποθέσεις.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Νέα καραβιά μεταναστών νότια των Χανίων –...

96 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Νέα καραβιά μεταναστών νότια των Χανίων –...

96 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι σημαίνει μέγιστη θερμοκρασία σε ένα καύσωνα και πώς θα έπρεπε να μετριέται

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει νύξη για άλλη μια φορά...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ο αρχαιότερος ελληνικός βωμός της Δύσης βρέθηκε στην Ισπανία

Eίναι με μάρμαρο από την Προκόννησο και είναι το...

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου

Το περπάτημα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Είναι...