Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία – Πάνω από 350 περιστατικά μέσα σε τρεις μέρες

Δεκάδες θύματα έρχονται αντιμέτωπα κάθε μέρα με εφιαλτικές καταστάσεις και απευθύνονται στις Αρχές ζητώντας βοήθεια

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας, με περισσότερα από 350 περιστατικά να έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε τρεις μέρες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κάθε μέρα που περνά δεκάδες θύματα – κυρίως γυναίκες – έρχονται αντιμέτωπα με εφιαλτικές καταστάσεις και απευθύνονται στις Αρχές ζητώντας βοήθεια.
Από τα 356 περιστατικά που καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο, συνελήφθησαν συνολικά 177 άτομα

Μόνο χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 103 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε 43 άτομα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία από τα θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε κατάλυμα για ασφάλεια.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και την Τετάρτη, με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας να φθάνουν τα 112 και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνουν συνολικά 64 άτομα.

Την Τρίτη τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα καθώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έφθασαν τα 141 και οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 70.

Το άθροισμα προκαλεί σοκ αφού, όπως γίνεται αντιληπτό, τις τελευταίες τρεις μέρες τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν συνολικά σε 356.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., όπου διευκρινίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία διώκεται αυτεπάγγελτα, ποιες συμπεριφορές συνιστούν ενδοοικογενειακή βία, ενώ περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που πρέπει να κάνει ο πολίτης πριν από την καταγγελία όσο και το τι θα ακολουθήσει μετά την καταγγελία.

«Πάτησα 7 φορές το panic button αλλά δεν λειτούργησε» – Σοκάρει καταγγελία θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.