Μεσσαρά: Βρήκε κριούς χωρίς ενώτια στον βοσκότοπο του, κάλεσε την Αστυνομία και τελικά βρέθηκε κατηγορούμενος για ζωοκλοπή!

Ημερομηνία:

Το αξιοσημείωτο είναι ότι με την συνδρομή του ΤΑΕ, ο 46χρονος βοήθησε στη μεταφορά των ζώων σε χώρο προσωρινής φύλαξης.

Τηλεφώνησε στο «100» και ενημέρωσε ότι βρήκε 12 κριάρια, χωρίς ενώτια, στον βοσκότοπο του. Με την συνδρομή 25χρονου συγγενή του και αστυνομικών του ΤΑΕ Μεσσαράς, μετέφεραν τα ζώα στο ποιμνιοστάσιο φιλικού του προσώπου για προσωρινή φύλαξη και για απομόνωση λόγω πανώλης. Μία διαδικασία μάλιστα που έχει καταγραφεί οπτικά καθώς το συγκεκριμένο ποιμνιοστάσιο διαθέτει κάμερα ασφαλείας και υπάρχει υλικό που τα ζώα μεταφέρονται εκεί από αστυνομικούς.

κριάρια, ποιμνιοστάσιο

Στο στιγμιότυπο που δημοσιεύει το Cretalive, διακρίνεται ο χώρος στον οποίο ο 46χρονος, συνοδεία αστυνομικών του ΤΑΕ, μετέφερε τα κριάρια

Μία ημέρα μετά, ο 46χρονος κρητικός, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στο «100» για τα ανεπιτήρητα ζώα, βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και κατηγορούμενος για κακούργημα, δεδομένου ότι 33χρονος συγχωριανός του, με τον οποίο φέρεται να είχαν προστριβές στο παρελθόν, τον κατήγγειλε ως τον ζωοκλέφτη των ζώων του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος μετέβη το απόγευμα της 27ης Μαρτίου στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού και κατήγγειλε ότι το προηγούμενο απόγευμα, τις ώρες μεταξύ 17.30 και 19.00, ο 46χρονος μαζί με τον 25χρονο συγγενή του αφαίρεσαν από το ποιμνιοστάσιο του 60 αρνιά και 20 κριούς. Αστυνομικοί αναζήτησαν τον 46χρονο, τον οποίο και συνέλαβαν λίγο μετά την καταγγελία.

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι, όπως προαναφέρθηκε, ότι ο 46χρονος είχε σπεύσει το προηγούμενο απόγευμα να ενημερώσει την Αστυνομία για τους ανεπιτήρητους κριούς. Μάλιστα φέρεται να τηλεφώνησε στην Αστυνομία νωρίτερα από το δίωρο που κατά τον καταγγέλλοντα του έκλεψαν τα ζώα. Ο 46χρονος φέρεται να έκανε μία πρώτη κλήση στο «100» στις 16.21. Τηλεφώνησε ξανά στις 17.44 και στις 18.30 κατέφθασαν δυνάμεις του ΤΑΕ που παρέλαβαν τα κριάρια και τα μετέφεραν για λόγους ασφαλείας (πανώλης) σε άλλο ξεχωριστό χώρο, απομονωμένο, ιδιοκτησίας φίλου του 46χρονου.

Αναφέρεται ακόμα ότι το επόμενο πρωί, δηλαδή το πρωινό της 27ης Μαρτίου, ώρες πριν την καταγγελία για την ζωοκλοπή, ο 46χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού και ζήτησε ενημέρωση από τους αστυνομικούς για το εάν θα κινήσουν τις διαδικασίες με το δήμο για τα ζώα.

Παρ’ όλα αυτά ο 46χρονος βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και την Παρασκευή οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ο ίδιος εμφανίστηκε εμβρόντητος από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση στον 33χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Τι ακριβώς έχει συμβεί τελικά; Μία υπόθεση αρκετά περίεργη αφού ο ένας ισχυρίζεται ότι βρήκε στον βοσκότοπο του τα ανεπιτήρητα ζώα και άμεσα ενημέρωσε την Αστυνομία για να επιληφθεί της προσωρινής φύλαξης τους και ο άλλος τον καταγγέλλει για ζωοκλοπή.

 

πηγη cretalive news

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Μετά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο...

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Μετά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Μετά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου Χερσονήσου

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις...

Αποκάλυψη – Στη Γερμανία βρίσκεται η Λόρα – Ταξίδεψε την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι έβγαλε εισιτήριο για Φρανκφούρτη...