Μήνυμα στήριξης στον πρωτογενή τομέα και τις μεγάλες δυνατότητες της κρητικής γεωργίας και κτηνοτροφίας από την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη
στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Με ένα μήνυμα στήριξης στον πρωτογενή τομέα και τις μεγάλες δυνατότητες της κρητικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρέτισε την έναρξη της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου.

Κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της έκθεσης ως πλατφόρμας προβολής της καινοτομίας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας που έχει ανάγκη η ελληνική και η κρητική αγροτική παραγωγή, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις.

Η Κρήτη, με ισχυρή παράδοση και εξαιρετικά προϊόντα, οφείλει να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής, όπως η κλιματική κρίση, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η ανάγκη για βιωσιμότητα, επεσήμανε.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις στοχευμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κρήτης που ενισχύουν την καινοτομία, τις υποδομές και τη στήριξη των παραγωγών, τονίζοντας ενδεικτικά πως:

1. Το 2024 κατατέθηκαν 1.337 αιτήσεις Νέων Αγροτών με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ.
2. Δεσμεύτηκαν 22 εκατ. ευρώ για νέα θερμοκήπια και υποδομές.
3. Στο πλαίσιο των κύκλων Νέων Αγροτών έχουν ενταχθεί 4.363 αιτήσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ.
4. Για τα Σχέδια Βελτίωσης, έχουν εγκριθεί 1.492 αιτήσεις, προϋπολογισμού 79 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο πρόβλημα της ανομβρίας και της διαχείρισης των υδάτων, κάνοντας λόγο για μια αναδυόμενη κρίση. Υπογράμμισε τη σημασία της ενιαίας και βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων στην Περιφέρεια, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Σημείωσε παράλληλα πως η Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης προώθησε αρδευτικά έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ, ενώ σε ύδρευση και μελέτες έργων, περίπου 16 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας πάντα την αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς.
«Ο δρόμος μπροστά μας είναι ένας: η συνεργασία. Για την ποιοτική παραγωγή, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την περιβαλλοντική ευθύνη», τόνισε με έμφαση.
Κλείνοντας, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους εκθέτες, επισημαίνοντας πως η Έκθεση του Αρκαλοχωρίου, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί θεσμό που ενώνει την παράδοση με το μέλλον της αγροτικής Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

8 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 8ης...

Η στρατηγική παρέμβαση του Δημάρχου Χερσονήσου για...

Στη δημόσια ανοιχτή εκδήλωση για το μέλλον του Μέσου...

Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης...

8 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 8ης...

Η στρατηγική παρέμβαση του Δημάρχου Χερσονήσου για...

Στη δημόσια ανοιχτή εκδήλωση για το μέλλον του Μέσου...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κυριακή του Ασώτου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

8 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής του Ασώτου, 8ης...

Χανιά:Συνάντηση Δημάρχου Καντάνου -Σελίνου με τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

𝝨𝝪𝝢𝝖𝝢𝝩𝝜𝝨𝝜 𝝙𝝜𝝡𝝖𝝦𝝬𝝤𝝪 𝝟𝝖𝝢𝝩𝝖𝝢𝝤𝝪-𝝨𝝚𝝠𝝞𝝢𝝤𝝪 𝝡𝝚 𝝩𝝤𝝢 𝝘𝝚𝝢𝝞𝝟𝝤 𝝘𝝦𝝖𝝡𝝡𝝖𝝩𝝚𝝖 𝝖𝝪𝝩𝝤𝝙𝝞𝝤𝝞𝝟𝝜𝝨𝝜𝝨 𝝟𝝖𝝞...