Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού

Ημερομηνία:

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ιστορικά καταγεγραμμένη η συμμετοχή των Θρακιωτών στην Μάχη της Κρήτης. Έχουμε περπατήσει αδελφωμένοι όλα αυτά τα χρόνια»

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6/4, στο μνημείο Μικρασιατικού, Θρακικού και Ποντιακού Ελληνισμού, παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, τιμώντας τη σημερινή ημέρα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Βαρθολομαίο παρουσία, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, Βουλευτών, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και Θρακικών, Ποντιακών και Μικρασιατικών συλλόγων, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο.

Ο Aλέξης Καοκαιρινός, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού τονίζοντας: «Τιμούμε σήμερα τον Θρακικό Ελληνισμό και ιδιαίτερα θυμόμαστε εκείνη την «μαύρη» ημέρα πριν από 111 χρόνια που σηματοδότησε τον διωγμό των Θρακών από την Ανατολική Θράκη.

Και αυτό ήταν ένα κρίσιμο σημείο καμπής λαμβάνοντας υπόψιν και την Γενοκτονία των Αρμενίων που ξεκινούσε τότε αλλά και τους διωγμούς οι οποίοι ακολούθησαν, τους Καππαδόκες, τους Πόντιους, όλους τους Μικρασιάτες φτάνοντας μέχρι την καταστροφή του 1922».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε ότι η Θρακική Κοινότητα είναι μέρος της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης έχοντας ιστορικούς δεσμούς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή των Θρακιωτών στη Μάχη της Κρήτης σημειώνοντας:

«Η Θρακική κοινότητα είναι ζωντανή και δονούμενη εδώ στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο. Είναι μία ζωντανή Κοινότητα μέρος της δικής μας κοινωνίας με πολύ βαθιούς ιστορικούς δεσμούς οι οποίοι διατρέχουν και όλη την ιστορία.

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένη η συμμετοχή των Θρακιωτών στην Μάχη της Κρήτης. Έχουμε περπατήσει αδελφωμένοι όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε μαζί, προσβλέπουμε στην δική τους συμμετοχή στην ανάπτυξη του τόπου και βέβαια όλης της πατρίδας μας».

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού Δέσποινας Σκανδαλάκη και άγημα στρατού από την ΣΕΑΠ, ενώ στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Θρακιωτών Ηρακλείου Ιωάννης Ράπτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποβίβαση 42 μεταναστών στην Άρβη – Μεταφέρονται...

Αποβίβαση 42 μεταναστών σημειώθηκε στην Άρβη στην Βιάννο. Σύμφωνα με...

Δήμος Ρεθύμνης:Τα παιδιά των ΚΔΑΠ και οι...

Σ’ ένα διαγενεακό Κυνήγι Θησαυρού, ευφάνταστο, κεφάτο, δημιουργικό και...

Αποβίβαση 42 μεταναστών στην Άρβη – Μεταφέρονται...

Αποβίβαση 42 μεταναστών σημειώθηκε στην Άρβη στην Βιάννο. Σύμφωνα με...

Δήμος Ρεθύμνης:Τα παιδιά των ΚΔΑΠ και οι...

Σ’ ένα διαγενεακό Κυνήγι Θησαυρού, ευφάνταστο, κεφάτο, δημιουργικό και...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια -Τι ισχύει για το καθένα

Πώς αποφεύγουμε τις παγίδες. Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αφήνει πίσω...

Ο Ανδρέας γεννήθηκε, για να μην πεθάνει ποτέ

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή ένας από τους μεγαλύτερες...

Αποβίβαση 42 μεταναστών στην Άρβη – Μεταφέρονται στο Ηράκλειο για τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Αποβίβαση 42 μεταναστών σημειώθηκε στην Άρβη στην Βιάννο. Σύμφωνα με...

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο έλληνας σμήναρχος – Το λάθος που τον πρόδωσε

Ο 50χρονος σμήναρχος που συνελήφθη για κατασκοπεία ομολόγησε ότι...