Πότε ο Νόμος δεν θεωρεί αδίκημα το σεξ με 15χρονα

Ημερομηνία:

Προστασία παιδιών και εφήβων για σεξουαλική παρενόχληση μέχρι την ηλικία των 18, αλλά υπό προϋποθέσεις, προβλέπει η ελληνική νομοθεσία όπως επισήμανε μιλώντας στο OPEN TV ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε παλαιό νόμο, που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σύμφωνα με τον οποίο το σεξ με 15χρονα παιδιά όταν υπάρχει η συναίνεσή τους δεν είναι αδίκημα, εκτός κι αν συντρέχει ειδική σχέση όπως, για παράδειγμα, αυτή μεταξύ δασκάλου – μαθητή, σοφρωνιστικού υπαλλήλου – κρατούμενου κ.ο.κ.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος στους ανηλίκους η ποινική προστασία είναι μέχρι τα 15 χρόνια.

Αν κάποιος «πειράξει» παιδί χωρίς τη θέλησή του μέχρι 12 ετών προβλέπονται ποινές εώς 15 έτη ενώ για παιδιά από 12 εώς 14 έτη ο νόμος προβλέπει κάθειρξη 10 έτη.

Για κάποιον που αποπλανήσει παιδί ηλικίας από 14 εώς 15 ετών προβλέπεται ποινή εώς 5 χρόνια.

Ωστόσο όπως εξήγησε, ο κ. Δημητρακόπολος για περιπτώσεις από 15 εώς 18χρονών υπάρχει ποινική προστασία με ειδικές, όμως, προϋποθέσεις. Πρόκειται για την λεγόμενη κατάχρηση με τα παιδιά.

Αν ο κατηγορούμενος αποδειχθεί ότι ήταν δάσκαλος του παιδιού ηλικίας 15 εώς 18 ετών, αν δηλαδή ήταν καθηγητής του ή γυμναστής του και τον είχαν εμπιστευθεί οι γονείς του για να φυλάει τον ανήλικο, τότε ο ενήλικας που θα πειράξει το παιδί θα πάει φυλακή μέχρι 5 χρόνια.

Όταν δεν υπάρχει αυτή η σχέση δασκάλου και μαθητή, τότε η ποινική προστασία ανηλίκου είναι μέχρι 15 χρόνια. Πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση -και αν δεν αποδειχθεί η σχέση εμπιστοσύνης- δεν είναι αδίκημα.

Η κοινή αποπλάνηση πρέπει να πάει μέχρι τα 18 χρόνια πρότεινε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση Λιγνάδη τόνισε ότι έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις επικοινωνιακά, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι ο επικοινωνιακός χειρισμός της Λίνας Μενδώνη δεν ήταν σωστός.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων...

Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, Χρυσού Χορηγού της ΕΟΚ...

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης:...

Στην καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής, για τις σημαντικές κυβερνητικές...

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων...

Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, Χρυσού Χορηγού της ΕΟΚ...

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης:...

Στην καθιερωμένη ανασκόπηση της Κυριακής, για τις σημαντικές κυβερνητικές...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Περισσότερος σεβασμός στα ΑμεΑ: Η πρόσβαση στη θάλασσα δεν είναι πολυτέλεια

Η αξιοπρέπεια και η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με...

Μεταναστευτικό: Οι ροές στην Κρήτη πιέζουν την κυβέρνηση – Οι τρεις άξονες της πολιτικής της

Η κυβέρνηση και οι τρεις τρόποι αντιμετώπισης των μεταναστευτικών...