Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς στο 17ο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση

Ημερομηνία:

Την εθνική δασική πολιτική της Ελλάδας έως το 2038 παρουσίασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση υψηλού επιπέδου στο 17ο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα Δάση, στη Νέα Υόρκη.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι: «Η κλιματική κρίση έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την προστασία και αειφόρο διαχείριση των δασών. Δύο είναι τα κλειδιά για να προασπίσουμε τα δάση μας, η πρόληψη και η συνεργασία».
Αναφερόμενος στον πρωταρχικό ρόλο που δόθηκε στην πρόληψη κατά τον σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας των ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, ο κ. Αμυράς τόνισε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιεί εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς και απομακρύνει συσσωρευμένη, επί δεκαετίες, καύσιμη βιομάζα από δασικά οικοσυστήματα που κινδυνεύουν, με αρχική χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και 22 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός στα σχέδια αντιπυρικής προστασίας που θα εκπονηθούν σε 38 κρίσιμα οικοσυστήματα της χώρας, με τις σχετικές προσκλήσεις να δημοσιεύονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Απευθυνόμενος στους ομολόγους του ο κ. Αμυράς περιέγραψε το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα πρασινίσουμε την Ελλάδα με 20 εκατομμύρια δέντρα, που προέρχονται από τα δημόσια φυτώρια της χώρας» και τους κάλεσε σε αρμονική συνεργασία και άμεση δράση για την προστασία της βιοποικιλότητας, του πλανήτη και του κοινού μέλλοντος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

ΔΕΘ 2025: Καταργείται η προσωπική διαφορά, τι...

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα έχει μαζί του...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,1 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

ΔΕΘ 2025: Καταργείται η προσωπική διαφορά, τι...

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα έχει μαζί του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκκλησία της Κρήτης: τι θα γίνει με την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας;

Έρχεται Σεπτέμβριος και σίγουρα το θέμα θα τεθεί εκ...

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα δυναμικό τοπίο»

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά δάνεια ύψους 1,145 δισ. ευρώ

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για την Κρήτη

Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ώρες, καθώς...