Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Σε λίγο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Σε λίγο η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο νέος πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια οι υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης παραλαβής.

Όλοι οι υπουργοί είναι άνθρωποι με εξειδίκευση στους τομείς που τους ανατέθηκαν. Στα κρίσιμα υπουργεία Άμυνας, και Εξωτερικών τοποθετήθηκε ένας στρατιωτικός ο πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην υφυπουργός στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, και ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης, και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο δημοσιογράφος Ηλίας Σιακαντάρης.

Λεπτό προς λεπτό η ορκωμοσία
12:12 Μετά την ορκωμοσία τους, ένας-ένας οι υπουργοί υπογράφουν το πρωτόκολλο της σύνθεσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης, το οποίο πρώτοι υπέγραψαν η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς. Δείτε στιγμιότυπα από το τελετουργικό.

12:07 Δείτε βίντεο από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον της ΠτΔ και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

12:00 Ξεκίνησε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου η ορκωμοσία των μελών της υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

11:50 Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προσέλθει και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Σιακαντάρης, ο οποίος δήλωσε πως «είναι μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικό πρόσημο αλλά θα είναι απολύτως λειτουργική».

11:48 Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προσέλθει, επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς αλλά και ο υπουργός Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

11:40 Η προσέλευση των υπηρεσιακών υπουργών ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.15 με την κυρία Αναστασία Κοττανίδου που αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας και τον κ.Χρήστο Κίττα που αναλαμβάνει το Παιδείας και έχει την κρίσιμη ευθύνη της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ακολουθεί. Οι περισσότεροι εκ των υπηρεσιακών υπουργών συνοδεύονται από μέλη των οικογενειών τους.

Από τους πρώτους που έφτασαν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο ωστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ο υπουργός Παιδείας, Χρήστος Κίττας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες και τα παιδιά που δίνουν ήδη εξετάσεις στα Λύκεια. Η ευθύνη είναι μεγάλη και τη δέχθηκα, τώρα είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 11 χρόνια. Μου τηλεφώνησε ο κ. Σαρμάς, δεν αιφνιδιάστηκα».

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προσέλθει, επίσης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.