“Παίρνει μπροστά” η τουριστική μηχανή της Κρήτης – Απειλεί με “βραχυκύκλωμα” ο κορονοϊός

Ημερομηνία:

Με τοπίο κινούμενης άμμου μοιάζει το σκηνικό που διαμορφώνεται στον τουρισμό φέτος στην Κρήτη. Η χρονιά εξελίσσεται καλύτερα από πέρυσι, ωστόσο, κανείς δε μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το πώς θα κλείσει η σεζόν καθώς η μέχρι τώρα καλή πορεία μπορεί να ανατραπεί από τη μια στιγμή στην άλλη από μια ενδεχόμενη επιδημιολογική επιδείνωση, η οποία θα οδηγούσε στο «κοκκίνισμα» μέρους ή του συνόλου του νησιού.

«Πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια που είμαι στο χώρο, βλέπω αυτήν την κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης στην ΕΡΤ Ηρακλείου, τονίζοντας την ανάγκη να τρέξουν γρήγορα οι εμβολιασμοί στο νησί, ώστε να μην χαθεί και η φετινή χρονιά, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις και την οικονομία. Ο ίδιος σημειώνει ότι φέτος η τουριστική κίνηση στην Κρήτη είναι καλύτερη από πέρυσι αριθμητικά και σε επίπεδο τζίρων και οι επόμενοι μήνες μπορούν να φτάσουν στο 60% του 2019.

Την βελτιωμένη τουριστική εικόνα του Ηρακλείου περιέγραψε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Όπως ανέφερε, ο Μάιος ξεκίνησε δειλά, ο Ιούνιος πήγε καλύτερα και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου φαίνεται να κλείνει με αρκετά βελτιωμένα στοιχεία αφίξεων και διανυκτερεύσεων. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι αφίξεις έφτασαν το 83% του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Καθημερινά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προσγειώνονται ογδόντα πέντε με ενενήντα πτήσεις και το Σαββατοκύριακο εκατόν δέκα πέντε έως εκατόν είκοσι πτήσεις. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, στο σύνολό τους τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει και καταγράφουν υψηλές πληρότητες. Μετά τις 19 Ιουλίου αναμένεται να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών και από την Μεγάλη Βρετανία, που αποτελεί, μετά τη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη «πηγή» επισκεπτών για την Κρήτη.

Ακόμα πιο βελτιωμένη αναμένεται να είναι η εικόνα των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων το υπόλοιπο του Ιουλίου, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Εφόσον όλα πάνε καλά, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος η φετινή τουριστική σεζόν να κλείσει με το 50% των αφίξεων του 2019, αναφέρει ο ίδιος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου βάζει θέμα μαζικών εμβολιασμών των εργαζομένων στα ξενοδοχεία από κινητές μονάδες εμβολιασμού. Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η διοίκηση της Ένωσης προτείνει να προσκομιστούν λίστες με τους εργαζόμενους κατ’ αρχάς των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και στην συνέχεια να μεταβαίνει επιτόπου η κινητή μονάδα για τη διενέργεια των εμβολιασμών.https://www.ertnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Κρίσιμο καλοκαίρι για...

Έως τον Αύγουστο η Nexans συνεχίζει την κατασκευή, αλλά...

Ραντεβού Κ. Τσιάρα με τους κτηνοτρόφους της...

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η κατάργησή του στο επίκεντρο της...

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Κρίσιμο καλοκαίρι για...

Έως τον Αύγουστο η Nexans συνεχίζει την κατασκευή, αλλά...

Ραντεβού Κ. Τσιάρα με τους κτηνοτρόφους της...

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η κατάργησή του στο επίκεντρο της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καθηλωμένοι οι πραγματικοί μισθοί εδώ και 15 χρόνια

Ο πραγματικός μισθός είναι το ποσό που απομένει μετά...

Η Ελλάδα χάνει 30% νερό από τα συστήματα ύδρευσης

Ο ΟΟΣΑ ζητά άμεσες ενέργειες για την αναπλήρωση των...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ευρωπαϊκό πρόστιμο “μαμούθ”

«Δεν υπήρξε δόλος αλλά διοικητικές αστοχίες». Σύμφωνα με πηγές του...