Πάνω από 1.000 νεκροί σε Ισπανία & Πορτογαλία εξαιτίας του καύσωνα

Πάνω από 1.000 νεκροί σε Ισπανία & Πορτογαλία εξαιτίας του καύσωνα

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα σε Ισπανία και Πορτογαλία, με τις Αρχές να κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.
Τεράστιες φλόγες κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους σε τέσσερις διαφορετικές επαρχίες της Ισπανίας.

Τα μέτωπα σε Γαλικία, Καστίλη, Καταλονία, Εστρεμαδούρα και Ανδαλουσία μαίνονται για δεύτερη εβδομάδα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν να τα περιορίσουν.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο μακριά από τα πύρινα μέτωπα. 173.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη.

Χιλιάδες νεκροί

Εχθές αργά το βράδυ ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να βοηθήσει ηλικιωμένο άνδρα να φύγει από το φλεγόμενο σπίτι του. Ακόμη ένας άνδρας 68 ετών βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στην Καστίλη.

Εκτός από τις πυρκαγιές, η Ιβηρική χερσόνησος πλήττεται εδώ και 8 ημέρες από σφοδρό κύμα καύσωνα. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία φαινόμενα σε Ισπανία και Πορτογαλία με την κυβέρνηση να κάνει έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Η θερμοκρασία στα νότια της χώρας είναι σταθερά πάνω από τους 42 βαθμούς.

Γαλλία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η δυτική Γαλλία.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στα περίχωρα του Μπορντώ έχουν εκκενώσει τα σπίτια με την πυρκαγιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. 30.000 στρέμματα δάσους έχουν αποτεφρωθεί μέσα σε 48 ώρες.

Ο καύσωνας πλήττει και το Γαλλικό εξάγωνο με τους πολίτες να αναζητούν όαση δροσιάς και στις όχθες του Σηκουάνα.

Μεγάλη Βρετανία

Σε επιφυλακή για πολύ υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται και οι Αρχές στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ενημερώσει την Κυβέρνηση πως εντός της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς καταγράφοντας νέο ιστορικό για την χώρα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Βρετανία είναι οι 38,7 βαθμοί το 2019.

Τα σχόλια είναι κλειστά.