Η Περιφέρεια Κρήτης σε Συνέδριο για τη Γαλάζια Κυκλική Οικονομία στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Στο συνέδριο για τη Γαλάζια Κυκλική Οικονομία στη Μεσόγειο συμμετείχε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα και Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειών CPMR επί των Θαλασσίων Θεμάτων, συντονίζοντας την εναρκτήρια ενότητα των προσκεκλημένων ομιλητών.

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και συνδιοργανώθηκε από τα Προγράμματα BLUEFASMA Interreg MED και SwitchMED, εστίασε στην εφαρμογή της κυκλικότητας στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, με έμφαση στην αλιεία και υδατοκαλλιέργεια αλλά και στον μετριασμό της ρύπανσης και ιδιαίτερα των πλαστικών και μικροπλαστικών στο θαλάσσιο-παράκτιο περιβάλλον.

Παρουσιάστηκαν οι συναφείς Ευρωπαϊκές Πολιτικές, πρωτοβουλίες και οι ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης των Μεσογειακών χωρών για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων, τα αποτελέσματα των προγραμμάτων BLUEFASMA και SwitchMED καθώς και καλές πρακτικές συνεργασιών των Μεσογειακών χωρών και Περιφερειών.

Επίσης, συζητήθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στα λιμάνια και τον ναυτικό τουρισμό (κρουαζιέρα και yachting) καθώς και στην αλυσίδα αξίας για την βιώσιμη αξιοποίηση των θαλάσσιων βιολογικών πόρων ως τροφή.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Κ. Αλεξάκης συμμετείχε επίσης σε ειδικό θεματικό εργαστήριο που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ για την υλοποίηση των Περιφερειακών Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης με έμφαση στη γαλάζια βιοτεχνολογία.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι της Κυβέρνησης της Καταλονίας που φιλοξένησε το συνέδριο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Εθνικών-Περιφερειακών αρχών, επιχειρήσεων θαλάσσιων clusters, ευρωπαϊκών δικτύων και ερευνητικών ιδρυμάτων (το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πάτρας από την Ελλάδα). Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ακόμα: η Αλίκη Καρούσου συντονίστρια του έργου BLUEFASMA στην Κρήτη παρουσιάζοντας τις δράσεις της Περιφέρειας, η Λίνα Ανεζάκη και Ελένη Σωτηροπούλου μέλη της Ομάδας εργασίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός ένας...

Ο νεαρός δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...

Δήμος Μαλεβιζίου:Εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην...

Το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου...

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός ένας...

Ο νεαρός δικυκλιστής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο...

Δήμος Μαλεβιζίου:Εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην...

Το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρόωρη εξόφληση 5,29 δισ. ευρώ – Νέα μείωση του μνημονιακού χρέους

Ακόμη ένα βήμα απελευθέρωσης από τα μνημόνια πραγματοποιεί η...

Πώς η θερινή ώρα επηρεάζει την υγεία μας – Μια ώρα περισσότερος ύπνος αλλά με τι κόστος;

Καθώς οι νύχτες μεγαλώνουν και ετοιμαζόμαστε να «γυρίσουμε» τα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση

Την προφυλάκιση ενός εκ της ομάδας των κατηγορούμενων αποφάσισαν...

«Παππού, σε αγαπώ»: Ο συγκινητικός επικήδειος του εγγονού του Διονύση Σαββόπουλου

«Παππού, αυτό που ήθελες να πετύχεις ήταν η ένωση». Μέσα...