Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού έργου ΝΑΥΣ

Ημερομηνία:

Στη σημασία της κρουαζιέρας στις τοπικές οικονομίες της Κρήτης και Κύπρου αλλά και στην ανάγκη σχεδιασμού για τη στρατηγική προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα των κρουαζιερόπλοιων αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στην 4η τεχνική συνάντηση εταίρων του ευρωπαϊκού έργου ΝΑΥΣ.
Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ του χρηματοδοτικού πλαισίου Interreg Ελλάδα – Κύπρος στοχεύει:

1. στην αξιοποίηση των ναυτιλιακών πληροφοριών για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της κρουαζιέρας στους ελληνικούς και κυπριακούς λιμένες, ώστε να αυξηθεί η συμβολή́ της κρουαζιέρας στις τοπικές οικονομίες Κρήτης και Κύπρου μέσα από την συμμετοχή της τοπικής παραγωγής στην εφοδιαστική αλυσίδα των κρουαζιερόπλοιων.

2. στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων μεταξύ́ ναυτιλιακών εταιρειών κρουαζιέρας, τοπικών παράγωγων και εφοδιαστών στην Κρήτη και Κύπρο.

Η συνάντηση εστίασε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη βέλτιστη διαχείριση και τον συντονισμό του έργου. Σε αυτή συζητήθηκαν αρχικά η πρόοδος του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου του έργου. Στη συνέχεια οι εταίροι προχώρησαν σε αναλυτική παρουσίαση της προόδου των εργασιών του προγράμματος, σε εκείνες που έχουν ολοκληρωθεί και σε εκείνες που αναμένονται να υλοποιηθούν, και αφορούν επικείμενες εκδηλώσεις, την αξιολόγηση της πλατφόρμας και την πιλοτική εφαρμογή της, τη δημοσιότητα των επιμέρους δράσεων στα κοινωνικά δίκτυα κ.ά. Στη συζήτηση εξετάστηκαν επίσης τρόποι βέλτιστης απορρόφησης των κονδυλίων καθώς και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη Προϊσταμένη τμ. ΔΑΟΚ Χανίων και Βάσω Μαδούλκα Αν. Προϊσταμένη Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου αρμόδιες υλοποίησης του έργου εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάπτυξη συνεργειών που συμβάλλουν στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανδρέας Κουκλινός : Απομάκρυνση κατασκευών από...

Ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Αποκορώνου εκφράζουμε την αμέριστη...

Επίκαιρη Ερώτηση Κ, Σπυριδάκη για Ελαιοπαραγωγή Λασιθίου

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί στη Βουλή...

Ανδρέας Κουκλινός : Απομάκρυνση κατασκευών από...

Ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Αποκορώνου εκφράζουμε την αμέριστη...

Επίκαιρη Ερώτηση Κ, Σπυριδάκη για Ελαιοπαραγωγή Λασιθίου

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί στη Βουλή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανδρέας Κουκλινός : Απομάκρυνση κατασκευών από παραλίες

Ως μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Αποκορώνου εκφράζουμε την αμέριστη...

Πού θα ταξιδέψουν οι Ελληνες την 28η Οκτωβρίου

Οι δημοφιλείς προορισμοί ανά τη χώρα και πού διαμορφώνεται...

Επίκαιρη Ερώτηση Κ, Σπυριδάκη για Ελαιοπαραγωγή Λασιθίου

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί στη Βουλή...

Ηράκλειο:Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες στο ΕΛΜΕΠΑ

Ηράκλειο Κρήτης, 22-24 Οκτ. 2025 Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική...