Πέθανε ξαφνικά ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος

Ημερομηνία:

Ο διακεκριμένος μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Νιάρχος πέθανε αιφνίδια, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του Μάρας Θρασυβουλίδου

Ο διακεκριμένος μαέστρος και πιανίστας Γιώργος Νιάρχος πέθανε αιφνίδια το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου 2025.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η σύζυγός του, η σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου, μέσα από μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η είδηση του θανάτου του μαέστρου
«Ο αγαπημένος μου σύζυγος, ένας υπέροχος άνθρωπος και σπουδαίος μουσικός, ο Γιώργος Νιάρχος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Έχασα τον άνθρωπο που με αγάπησε βαθιά και με προστάτεψε σε όλη μου τη ζωή. Ήταν ο δάσκαλός μου, ο μέντοράς μου, το σύμπαν μου ολόκληρο».

Πότε θα γίνει η κηδεία του
Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 13:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα στο κοιμητήριο Κηφισιάς, όπου φίλοι και συνεργάτες θα αποχαιρετήσουν έναν από τους πιο δημιουργικούς μουσικούς της χώρας.

Γιώργος Νιάρχος: Η καλλιτεχνική διαδρομή και οι συνεργασίες
Ο Γιώργος Νιάρχος, γεννημένος στην Αθήνα, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Ελλάδα και συνέχισε στη Βιέννη, στην περίφημη Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών, όπου εξειδικεύτηκε στη σύνθεση και τη διεύθυνση ορχήστρας.

Η καριέρα του ήταν πλούσια και πολυεπίπεδη. Διηύθυνε και ενορχήστρωσε τρεις φορές συμμετοχές στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Η υπογραφή του βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μουσικές παραγωγές της ελληνικής σκηνής, όπως τα θεατρικά έργα «Hello Dolly», «Η Εύθυμη Χήρα», «Μάλα», καθώς και παραστάσεις στο Ηρώδειο, μεταξύ των οποίων τα «Γυναικών Πάθη» με μουσική πάνω σε χορικά του Ευριπίδη.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται συνεργασίες με κορυφαίους ερμηνευτές, όπως η Μαρινέλλα και ο Γιώργος Νταλάρας, καθώς και μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο και σε πολλά ακόμη θέατρα και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Είχε συμβάλει καθοριστικά στην αναβίωση της ελληνικής οπερέτας, εγκαινιάζοντας με έργα του σκηνές όπως τη Β’ Σκηνή της Λυρικής Σκηνής και το ιστορικό Θέατρο Απόλλων στη Σύρο, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις από τη Βιέννη μέχρι το Μόντρεαλ και την Αλεξάνδρεια.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 1 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Νέοι δρόμοι ανοίγουν για τον τουρισμό της Κρήτης

Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ Η...

1 Φεβρουαρίου:Καλό και ευλογημένο Τριώδιο

ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ – Η πορεία προς το Πάσχα *Το Τριώδιο...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...