Πιστοποιητικό καλοπληρωτή για ενοικίαση ακινήτου – Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Ημερομηνία:

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να αποκτά το πιστοποιητικό αυτό και να το χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε ιδιωτική συναλλαγή.

Από το 2026, οι ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση ακινήτου θα μπορούν να προσκομίζουν στους ιδιοκτήτες μια νέα βεβαίωση φερεγγυότητας, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο, τράπεζες ή ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω του Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά τους πρώτους μήνες του 2026. Η νέα αυτή δυνατότητα αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των υποψήφιων ενοικιαστών και στη μείωση των επιφυλάξεων από την πλευρά των εκμισθωτών, που σήμερα διστάζουν λόγω της αδυναμίας να ελέγξουν τη φερεγγυότητά τους.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα μπορεί να αποκτά το πιστοποιητικό αυτό και να το χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε ιδιωτική συναλλαγή. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2026.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέφτουν οι τιμές σε 800 προϊόντα

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η πρωτοβουλία μείωσης τιμών των...

Ενοίκια: Οι αλλαγές στα μισθωτήρια από το...

Τι θα ισχύει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Από την 1η...

Πέφτουν οι τιμές σε 800 προϊόντα

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η πρωτοβουλία μείωσης τιμών των...

Ενοίκια: Οι αλλαγές στα μισθωτήρια από το...

Τι θα ισχύει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Από την 1η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για συμμετοχή στη Σύνοδο για τη Γάζα: Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις

Καλημέρα. Ξεκινώ την ανασκόπηση από τη σημαντικότερη εξέλιξη της...

Ταξική Ενότητα ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων : Γενική Συνέλευση 13 Οκτωβρίου και απεργία 14 Οκτωβρίου

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 13 ΟΚΤ - ΑΠΕΡΓΙΑ...

Εξιχνιάσθηκαν -39- περιπτώσεις κλοπής μοτοσυκλετών στο Ρέθυμνο

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -5- ημεδαπών, μεταξύ των...