Πώς περιέγραφε ο Φαίδων Γεωργίτσης το περιβόητο χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη

Πώς περιέγραφε ο Φαίδων Γεωργίτσης το περιβόητο χαστούκι στη Ζωή Λάσκαρη . «Οι θαλασσιές οι χάντρες» ήταν μια από τις ταινίες που έμειναν αξέχαστες …..

«Οι θαλασσιές οι χάντρες» ήταν μια από τις ταινίες που έμειναν αξέχαστες στην καριέρα του Φαίδωνα Γεωργίτση, ο οποίος πέθανε σήμερα, σε ηλικία 80 ετών, από καρκίνο στον εγκέφαλο.
Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, στο περιοδικό Down Town, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο πίσω από το μουστάκι και το χαστούκι που άφησαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.

Όπως είχε αναφέρει:

«Το μουστάκι που είδατε στην ταινία ήταν ψεύτικο. Δεν έχω αφήσει ποτέ στη ζωή μου μουστάκι. Όσο για την περιβόητη σκηνή με το χαστούκι, γυρίστηκε μόνο μία φορά. Μία και καλή. Είχα εντολή από τον Δαλιανίδη το χαστούκι να είναι αληθινό. Η Ζωή δεν το γνώριζε αυτό. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα της σκηνής και της έσκασα το χαστούκι, ξαφνιάστηκε. Τα έχασε. Αυτό ακριβώς το ξάφνιασμα ήθελε να αποτυπώσει ο Δαλιανίδης. Πριν προλάβει να αντιδράσει, μπήκε στη μέση εκείνος: “Εγώ του είπα να σου δώσει αυτό το χαστούκι, σταμάτα. Συγχαρητήρια. Ήσουν εξαιρετική, καταπληκτική”».

Τα σχόλια είναι κλειστά.