«Προβληματίζει» ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική ο Τούρκος εμπρηστής

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος υπήκοος δεν είχε κάρτα ασύλου αλλά είχε κάνει αίτηση, ενώ με πληροφορίες του in ο ίδιος είχε κάνει άλλες δύο απόπειρες εμπρησμού.

Στη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός κρύβεται πίσω από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο όρος Αιγάλεω τρεις φορές μέσα στο μήνα προχώρησαν οι Αρχές.

Ο 33χρονος δράστης ερευνάται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Μαΐου και αναμένεται να περάσει, τη Δευτέρα, την πόρτα του Εισαγγελέα για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο in τόνισαν ότι ο Τούρκος υπήκοος δεν είχε κάρτα ασύλου αλλά είχε κάνει τη σχετική αίτηση, χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση στο αίτημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ήρθε πριν από δύο σχεδόν μήνες στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου.

Είχε προσαχθεί στο παρελθόν
Το πρόσωπο που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον περιφερειακό του Αιγάλεω δεν ήταν άγνωστο στις Αρχές, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή του από την περιοχή του Ψυχικού. Τότε ο 33χρονος άνδρας κινούνταν ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή
«Συνελήφθη σήμερα 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

«Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»
Την σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», έγραψε ο υπουργός στο Χ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Το μπλόκο των Μαλγάρων «έκοψε» τον Ανεστίδη...

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στη συνάντηση με...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι...

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...

Το μπλόκο των Μαλγάρων «έκοψε» τον Ανεστίδη...

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στη συνάντηση με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού: Νέα στοιχεία στρέφουν τις έρευνες στην Επισκοπή Ρεθύμνου

Οι εθελοντές που βρίσκονται για έρευνες στην Κρήτη, δημοσίευσαν...

Έρχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει και ποιοι κερδίζουν

Από το 2026 τίθενται σε εφαρμογή τα «πορτοκαλί» τιμολόγια...