Ρέθυμνο:Δημοπρατείται άμεσα η Μελέτη «Οριοθέτηση με έργα διευθέτησης ρέματος Γεροποτάμου και παραπόταμων Δήμου Γεροποτάμου»

Ημερομηνία:

Τη δημοπράτηση της μελέτης «Οριοθέτηση με έργα διευθέτησης ρέματος Γεροποτάμου και παραπόταμων Δήμου Γεροποτάμου», προεκτιμώμενης αμοιβής 1.237.792,80 Ευρώ (με ΦΠΑ) ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Η δημοπράτηση της μελέτης αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω της άμεσης ανάγκης για εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Γεροποτάμου μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 10ης Οκτωβρίου 2020, που είχαν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες υλικές ζημιές (τεχνικά ομβρίων, διαβρώσεις εδαφών, κατολισθήσεις πρανών κλπ), για τις οποίες αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας ενδέχεται να παρασύρουν πληθώρα παραρεμάτιων κατοικιών, οδών, τεχνικών και εγκαταστάσεων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Με τη μελέτη αυτή στοχεύουμε σε δράσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Ποταμού Γεροποτάμου – του μεγαλύτερου ρέματος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης- στον οικισμό Περάματος με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ρεμάτων και την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των υδάτων. Η ανάγκη για την εκπόνηση αυτής της μελέτης είναι επιτακτική, μετά και το μέγεθος των καταστροφών, που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή, και στα χέρια τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που τη χρηματοδοτεί, όσο και του Δήμου Μυλοποτάμου θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο, ώστε να προστατέψουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από τέτοια ακραία πλημμυρικά φαινόμεμενα στο μέλλον».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Τεράστια τα κενά εργαζομένων στον τουρισμό, καταγγελίες...

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΕΙ… ΠΕΡΙΠΑΤΟ: “ΚΟΒΟΥΝ” ΡΕΠΟ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο...

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...

Ρέθυμνο:Τεράστια τα κενά εργαζομένων στον τουρισμό, καταγγελίες...

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΕΙ… ΠΕΡΙΠΑΤΟ: “ΚΟΒΟΥΝ” ΡΕΠΟ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ...

Ρέθυμνο : Μέσα στο Μάιο εγκαίνια στο...

ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ -...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φεστιβάλ Κιθάρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαΐου Ένα τριήμερο φεστιβάλ...

Εορτολόγιο 2 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...