Ρέθυμνο : Η απάντηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις δηλώσεις και ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ

ΤΟ ΠΑΜΕ (ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΕΙΝΑΙ Ο «ΤΑΞΙΚΟΣ» ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.»

Τα μέλη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, όπως έχουν συνηθίσει, έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις και έβγαλαν μάλιστα και πολυσέλιδες ανακοινώσεις για την απεργία που αποφάσισαν, σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο του Νομού.

Πάγια τακτική τους, εκεί στο ΠΑΜΕ, πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή, είναι: Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!!!!

Γι΄ αυτό παρακολουθήσαμε τα πρωτοπαλίκαρά του στην Καλαμάτα και στη Ρόδο να ματαιώνουν με καδρόνια και λοστούς το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να κατευθύνει και να οργανώσει τον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Παρακολουθούμε καθημερινά τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ σε συνέδρια Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που με προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες προσπαθούν να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την άποψή τους υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «νόθοι» αντιπρόσωποι και άλλα φαιδρά επιχειρήματα.
Και όλα αυτά τα κάνουν εκεί που ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν τους συμφέρει, επιχειρώντας να πετύχουν ευνοϊκότερο συσχετισμό !
Αλλά οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ είναι η παράταξη που έχει ειδικευτεί στις εκλογικές αλχημείες προκειμένου να ελέγξει τα «κουκιά» και τα συνδικάτα για να τα προσφέρει ως «λάφυρα» στο κόμμα!!
Είναι εκείνοι που έφτασαν στο σημείο να εκλέξουν το ίδιο πρόσωπο ως αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο σε δυο (2!!) Σωματεία!!! Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

Η προσπάθειά τους να υποκαταστήσουν την ΓΣΕΕ και το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα θα πέσει στο κενό! Επιχειρούν να βάλουν στη θέση της κορυφαίας Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των εργαζόμενων του Ιδιωτικού Τομέα είτε την ΑΔΕΔΥ, είτε άλλα Δευτεροβάθμια Όργανα, που νομίζουν ότι μπορούν να τους βοηθήσουν το κομματικό τους παιχνίδι.

Αλήθεια, αυτοί που με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και τη δήθεν «ταξικότητα» διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα θυμήθηκαν την ανάγκη της ενότητας των αγώνων όταν οι ίδιοι την υπονομεύουν καθημερινά με την μοναχική τους πορεία, αυτοαποκαλούμενοι «μοναδικοί προστάτες των εργαζομένων»;

Όταν δυναμίτιζαν το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, και την άφηναν ακέφαλη δεν ήξεραν (ήξεραν και πολύ καλά μάλιστα!!) ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Κυβέρνηση απεργάζονταν μαζί με τον ΣΕΒ, αυτά τα αντεργατικά νομοσχέδια;

Ασφαλώς το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση δεν είναι το πρώτο, αλλά ένα από τα πολλά που προηγήθηκαν, για την απόκρουση των οποίων χρειαζόταν η αγωνιστική ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων, Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.

Από αυτούς τους αγώνες το κατά τα άλλα λαλίστατο σήμερα ΠΑΜΕ, δυστυχώς απουσίαζε, και το μόνο που έκανε ήταν να υβρίζει και να συκοφαντεί τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που τότε πάλευαν ενωμένες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αλλά τότε εκτελούσαν άλλη κομματική εντολή: Οργάνωναν, προετοίμαζαν και «όπλιζαν» τις ομάδες κρούσης, για να διαλύσουν με τραμπουκισμούς το συνέδριο της ΓΣΕΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, ενώ γνώριζαν πολύ καλά πως με αυτόν τον τρόπο στήριζαν τα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Τους συνιστούμε λίγη υπομονή: Στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν!

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου υπάρχει για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Νομού, δεν εξυπηρετεί ούτε πρόκειται να εξυπηρετήσει καμιά κομματική σκοπιμότητα, κανένα κόμμα, καμιά Κυβέρνηση !
Μπορούν άραγε να πουν το ίδιο τα στελέχη του ΠΑΜΕ;

Εμείς ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για πολλοστή φορά ότι:
Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα κυβερνά, μας ενδιαφέρει ποια πολιτική εφαρμόζει και όταν αυτή η πολιτική συγκρούεται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, την αντιπαλεύουμε και αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.