Ρέθυμνο:Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
15 και 16 Απριλίου 2023

Νωρίς το απόγευμα του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου, 15ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε την Ακολουθία της Παννυχίδος και την Τελετή της Αναστάσεως στο Γηροκομείο Ρεθύμνου και ευχήθηκε στους ηλικιωμένους και στους εργαζομένους διαρκή τη χαρά και τη Χάρη του Αναστάντος Χριστού μας, μνημονεύοντας καταλλήλως και το μακαριστό Μητροπολίτη Τίτο, ιδρυτή και ευεργέτη του Γηροκομείου της πόλεώς μας.
Τη νύκτα του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία της Παννυχίδος και την Τελετή της Αναστάσεως, χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Όρθρο και τέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, με πάνδημη τη συμμετοχή των πιστών και με την παρουσία τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ξυλούρης, ενώ παρέστη και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ευρισκόμενος στο Ρέθυμνο για τις διακοπές του Πάσχα.
Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, ευχήθηκε όλοι μας να επιλέγουμε να είμαστε άνθρωποι φωτεινοί, πολεμώντας με τον τρόπο αυτό κάθε μορφής σκοτάδια στην κοινωνία μας.
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 16ης Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεώς μας, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ανέγνωσαν, κατά την τάξη της Εκκλησίας, το Ιερό Ευαγγέλιο σε 14 γλώσσες, παρουσία και πάλι των τοπικών Αρχών και αρκετών πιστών.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, αναγνώσθηκε από άμβωνος η Σεπτή Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα, μετά την οποία εψάλη, κατά την τάξη, ο Πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.
Η απόλυση του Εσπερινού της Αγάπης, κατά το τοπικό έθος, έγινε στην Αίθουσα του Θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου, όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και διένειμε τα πασχαλινά αβγά, ευχόμενος καταλλήλως προς όλους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.