Σχεδόν 2 εκ. τουρίστες έχουν περάσει από την Κρήτη – Ο ρόλος της Γερμανίας για την επιμήκυνση της σεζόν

Ημερομηνία:

Χαμόγελα επικρατούν στον τοπικό τουρισμό, παρά το μίνι lockdown, αφού τα στοιχεία είναι αισιόδοξα για τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και τη Μαρία Μπινιχάκη, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, έκανε τον πρώτο απολογισμό της φετινής σεζόν.

«Ελπίζουμε το τέλος της σεζόν να έρθει περί τα τέλη Νοεμβρίου και όχι νωρίτερα. Μέχρι τώρα από τους 6 εκατομμύρια επισκέπτες της Ελλάδας, το 1.8 εκατομμύριο είναι επισκέπτες που έχουν έρθει στην Κρήτη. Ωστόσο, τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα στιγματίζουν τον τουρισμό μας. Η ρίζα του κακού φυσικά είναι οι ανεμβολίαστοι, αφού είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που επιβαρύνουν το ΕΣΥ. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν τα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βλατάκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει στερήσει από την Κρήτη, τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. «Αν δεν πάμε έως τον Νοέμβριο, ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος. Υπάρχουν κρατήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, η Κρήτη έχει μια δυναμική. Βέβαια οι κρατήσεις αυτές ανά πάσα στιγμή μπορούν να ακυρωθούν ή να έρθουν περισσότερες», επεσήμανε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις «παγωμένες», για την ώρα, κρατήσεις της Γερμανίας, ο κ. Βλατάκης τόνισε ότι ο στιγματισμός αυτός δε μας βοηθάει. «Αν λήξει νωρίς ο περιορισμός της Γερμανίας, από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα περιμένουμε πάνω από 700.000 επιβάτες. Αν όμως αργήσει να αρθεί αυτό το καθεστώς, τα νούμερα θα είναι λιγότερα».

Κλείνοντας, ο ίδιος προέβλεψε, ότι το 2024 θα φανεί αν η Κρήτη μπορεί να φτάσει τα νούμερα της τουριστικής σεζόν του 2019.https://creta24.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...