Σε δεύτερο γύρο η εκλογή δημάρχου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Μπακάκος, για τους έξι μεγαλύτερους δήμους της χώρας, στους μισούς η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από σήμερα, ενώ στους άλλους μισούς θα απαιτηθεί β’ γύρος την επόμενη Κυριακή.

Με ενσωματωμένο το 27% των εκλογικών τμημάτων, στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λαρισαίων η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από την πρώτη Κυριακή. Αντίθετα για τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων θα απαιτηθεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακάκος, το όριο του 43% για εκλογή δημάρχου που θεσπίστηκε για αυτές τις εκλογές έχει ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν στον β’ γύρο 80-86 δήμοι, ενώ στις προηγούμενες εκλογές με το όριο του 50% επαναληπτικές εκλογές είχαμε σε 219 δήμους.

Για τους έξι μεγαλύτερους δήμους της χώρας, η αντίστοιχη εκτίμηση, με την ενσωμάτωση στο 27%, κάνει λόγο για εκλογή δημάρχου από σήμερα στους Δήμους Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης και Λάρισας, ενώ την επόμενη Κυριακή εκτιμάται ότι θα κριθεί η πρωτιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Γιάννης Μώραλης: «Δεσμεύομαι ότι η τρίτη θητεία μας θα είναι καλύτερη από τις δύο πρώτες»

Την τρίτη συνεχή θητεία του κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ανέφερε ότι «ο κόσμος μάς επέλεξε για μια ακόμη φορά για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς μας, ότι ο Πειραιάς έχει ήδη αλλάξει, και δεύτερον, γιατί μας εμπιστεύονται ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που προφανώς είναι υπαρκτά σε κάθε μεγάλη πόλη». «Μέσα από την καρδιά μου και εκ μέρους των 200 υποψηφίων του “Πειραιά Νικητή”, ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” και μία δέσμευση ότι θα δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, το ίδιο σοβαρά και υπεύθυνα, ώστε η τρίτη θητεία μας να είναι καλύτερη από τις δύο πρώτες», κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Μώραλης.https://www.amna.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.