Σε νέα χέρια το ξενοδοχείο του Λελάκη στη Σητεία

Ημερομηνία:

Μία νέα σελίδα φαίνεται ότι ξεκινά για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Φωτιάς στην Σητεία της Κρήτης και μέχρι πρότινος ανήκε στην εταιρεία Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης συμφερόντων της οικογένειας του εκλιπόντος εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη.

Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί, το ακίνητο πέρασε σε καινούργιο ιδιοκτησιακό καθεστώς με το ποσό της κατακύρωσης να ανέρχεται στα 4.921.057, δηλαδή μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης. Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για την εκποίηση χωρίς, ωστόσο, να βρεθεί ενδιαφερόμενος πλειοδότης. Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες, το ημιτελές συγκρότημα βούλιαζε στην φθορά του χρόνου, των φυσικών φαινομένων και της εγκατάλειψης.

Ήταν, άλλωστε, στη δεκαετία του 1990, όταν ο εφοπλιστής Αντώνης Λελάκης έβαζε μπροστά το σχέδιο για τη δημιουργία ενός εμβληματικού τουριστικού καταλύματος στον τόπο καταγωγής του, την Σητεία, το οποίο, ωστόσο, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί σαν ξενοδοχείο-φάντασμα.

Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έκταση 185.640 τ.μ. στην γνωστή παραλία της Αγίας Φωτιάς, στην οποία έχουν ανεγερθεί ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο βόρειο παραθαλάσσιο τμήμα καθώς και 5 συγκροτήματα bungalows στο δυτικό τμήμα με τη συνολική επιφάνεια να ανέρχεται στα 13.365 τ.μ., εκ των οποίων τα 12.765 τ.μ. αφορούν στο κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου και τα 600 τ.μ. στα bungalows.

Το κτίριο είναι αποπερατωμένο σε ό,τι αφορά στον σκελετό του από οπλισμένο σκυρόδερμα ενώ έχει αποπερατωθεί μικρό τμήμα της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Στο δυτικό τμήμα της παραλιακής έκτασης, έχουν ανεγερθεί τα 5 bungalows με διαφορετική χωρητικότητα το καθένα.capital.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη :Από τη...

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κρήτη συζητά έντονα τη δημιουργία...

Λασίθι:Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται το Beach Volley...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του...

Άρθρο της Ευαγγελίας Φανουράκη :Από τη...

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κρήτη συζητά έντονα τη δημιουργία...

Λασίθι:Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται το Beach Volley...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Xανιά:Ολοκλήρωση διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου Πλατανιά με τον Δήμο Bussolengo της Ιταλίας

Επαφές και συναντήσεις συνεργασίας στη Βερόνα» Αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά...

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις, ανατροπές στην ΕΒΕ

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών Πανελλαδικών - Τι δείχνουν...

Το μήνυμα της Σέβης Βολουδάκη για την επιτυχία του γιου της στις Πανελλαδικές

Η ανάρτηση της Σ. Bολουδάκη στο instagram: “Συγχαρητήρια Γιώργο μου! Η...