Στ. Αρναουτάκης: «Ο ΒΟΑΚ μεταφέρει ταχύτερα την Κρήτη στη νέα εποχή»

Ημερομηνία:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε «μεγάλη μέρα για την Κρήτη» Την υπογραφή της σύμβασης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο
Στ. Αρναουτάκης: «Ο ΒΟΑΚ μεταφέρει ταχύτερα την Κρήτη στη νέα εποχή»
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης χαρακτήρισε «μεγάλη μέρα για την Κρήτη»
Την υπογραφή της σύμβασης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Ηράκλειο

«Ο ΒΟΑΚ μεταφέρει ταχύτερα την Κρήτη στη νέα εποχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της εκδήλωσης που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως το Ηράκλειο που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, κυβερνητικών αξιωματούχων, βουλευτών και τοπικών φορέων.

Χαρακτηρίζοντας, «μεγάλη μέρα για την Κρήτη» την υπογραφή της σύμβασης, ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως «εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο, το οποίο βελτιώνει την οδική ασφάλεια, κι αίρει ένα βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων».

Εξηγώντας πως ο ΒΟΑΚ φέρνει πιο κοντά τη δυτική με την ανατολική Κρήτη και ενισχύει την περιφερειακή ταυτότητα του νησιού, επεσήμανε, ότι «προάγει την περιφερειακή ανάπτυξη, τονώνει την κοινωνική συνοχή, ισχυροποιεί το αποτύπωμα της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη».

Περιγράφοντας την αξία του έργου για το νησί, είπε πως «αλλάζει τον χάρτη της Κρήτης, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, ενώνει τα κομμάτια ενός παζλ, το οποίο για δεκαετίες έμοιαζε με χαμένο παιχνίδι. Ένας δρόμος που θύμιζε τον γόρδιο δεσμό, ο οποίος λύθηκε, γιατί δουλέψαμε, κυρίως όμως διότι συνεργαστήκαμε όλοι μαζί».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η δημιουργία του δρόμου αποτελεί πάνδημο αίτημα της Κρήτης και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό σημείωσε, πως «όλοι οι Κρητικοί μετρούν αντίστροφα μέχρι την ημέρα που ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, η «ραχοκοκαλιά» που θα διατρέχει και τους τέσσερις νομούς, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση του νησιού».

Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως για την Περιφέρεια Κρήτης, «ο ΒΟΑΚ ξεκινά από την Κίσσαμο και φτάνει μέχρι τη Σητεία», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι θα δώσετε αυτές τις οδηγίες, ώστε να μπορέσει πραγματικά να γίνει αυτό το έργο. Γιατί πάντα με σεβασμό προς εσάς, κύριε Πρόεδρε, και με ειλικρίνεια, συζητούσαμε. Και νομίζω ότι αυτά τα οποία είχαμε πει και στο γραφείο μου, θα γίνουν πραγματικότητα. Περιμένω τις απαντήσεις σας με την ομιλία σας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και, πάνω σε αυτή την αναμφίβολη ανάγκη, είμαι βέβαιος ότι θα αναζητηθούν και οι απαιτούμενοι πόροι, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των Σητειακών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας του Λασιθίου», σημείωσε, χειροκροτούμενος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχάνες: Μινωίτες «μηχανικοί» – Αποκαλύφθηκε λοξός τοίχος-ασπίδα...

Η φετινή ανασκαφή στις Αρχάνες έδειξε ότι οι Μινωίτες...

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης: «Το Λασίθι στάθηκε...

Με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν...

Αρχάνες: Μινωίτες «μηχανικοί» – Αποκαλύφθηκε λοξός τοίχος-ασπίδα...

Η φετινή ανασκαφή στις Αρχάνες έδειξε ότι οι Μινωίτες...

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης: «Το Λασίθι στάθηκε...

Με την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρχάνες: Μινωίτες «μηχανικοί» – Αποκαλύφθηκε λοξός τοίχος-ασπίδα κατά κατολισθήσεων!

Η φετινή ανασκαφή στις Αρχάνες έδειξε ότι οι Μινωίτες...

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι όμιλοι της διοργάνωσης

Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι όμιλοι μετά την κλήρωση για...

Αλκοόλ: Πότε ενώνει και πότε χωρίζει τα ζευγάρια;

Πίνετε ένα ποτηράκι παραπάνω από τον/τη σύντροφό σας; Η...

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός

Κύκλωμα φαρμακοποιού και γιατρών που κατηγορούνται ότι εξέδιδαν ψευδείς...