Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης θα μεταβεί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε σημαντικά φόρα για ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ θα συμμετάσχει στις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει στην Αθήνα το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων με θέμα “Διαχείριση υδατικών πόρων και κλιματική κρίση. Προκλήσεις – προτάσεις”. Ο κ. Μαρινάκης θα είναι ομιλητής με θέμα «Η πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής ύδρευσης – αποχέτευσης».

Επιπλέον θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα, στην οποία και θα συζητηθεί η αναγκαιότητας κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου βιώσιμου κεντρικού σχεδιασμού χρήσης και διαχείρισης των υδατικών πόρων με τη συμμετοχή των Γεωτεχνικών επιστημόνων, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης και να διασφαλιστεί η προστασία, η επάρκεια και η αειφόρος χρήση τους.

Ακολούθως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα συμμετάσχει στο 3ο OTS Roadshow 2024 που διεξάγεται στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND» στην Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του 3ου OTS Roadshow είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της δημόσιας διοίκησης και ο κ. Δήμαρχος θα είναι ομιλητής με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Ρεθύμνης».

Ο κ. Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.
Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Δημήτρης Λελεδάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.