Στην Κίσαμο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος

Εξ αφορμής της εορτίου μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος μετέβη, το πρωί της Τετάρτης 23ης Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, όπου έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετά του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου κ. Βιάννου κ. Ανδρέου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους των παρισταμένων Αρχιερέων, προσεφώνησε κατάλληλα τον εορτάζοντα Ιεράρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ευχόμενος σε αυτόν μακρά και καρποβριθή ποιμαντορία, όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα, επ’ αγαθώ της κατά Κίσαμον και Σέλινον παροικούσης Εκκλησίας και εν γένει της Εκκλησίας Κρήτης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους αγίους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό, οι οποίοι προσέτρεξαν κατά την ημέρα αυτή, για να συνεορτάσουν μαζί του την εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.
Κατά τις ιερές ακολουθίες, ετέθησαν σε προσκύνηση αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του προσφάτως καταταγέντος στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου, τα οποία εκόμισεν εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, καθώς και απότμημα ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου.
Παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και αρκετός κόσμος παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.