Στο Αεροδρόμιο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο – με πληθώρα εκκρεμών ζητημάτων – ετοιμάζεται να «σηκώσει» το βάρος μιας ακόμα τουριστικής περιόδου στην Κρήτη,  πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Συμβούλους της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Τόσο στη συνάντηση με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα, όσο και με την Διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα κ. Ζωή Αλεξάκη, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του «Ν. Καζαντζάκης» από το οποίο διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής και την έλλειψη προσωπικού καθώς οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.
Όπως τονίστηκε, «τροχοπέδη» αποτελούν και οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσει οποιαδήποτε ενέργεια θα ομαλοποιήσει τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Διοίκησης και εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα, του οποίου η επαρκής στελέχωση αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.
«Οι ανάγκες είναι πολλές και απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, δεσμευόμενος να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σισαμάκης, η παράταξή του έχει υπογραμμίσει ότι είναι υπέρ της δημιουργίας του νέου Διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, τονίζοντας ωστόσο ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για να αφεθεί το αεροδρόμιο Ηρακλείου στην «τύχη» του.
«Το αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» όχι μόνο πρέπει να ενισχυθεί σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό – για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λειτουργήσει το νέο στο Καστέλλι – αλλά πρέπει να υπάρξει και ο σωστός σχεδιασμός, σε συνεννόηση πάντα με την Πολιτεία, για την «επόμενη ημέρα»  και την αξιοποίηση της έκτασης  που καταλαμβάνει στο ανατολικό παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ηρακλείου,  ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος και υπενθύμισε ότι ήδη η παράταξή «Ηράκλειο για όλους» έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή.
«Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά ότι, εφ’ όσον μας επιλέξουν οι δημότες ως την επόμενη Δημοτική αρχή , δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ζήσουμε ένα «νέο Ελληνικό» που 20 χρόνια σχεδόν μετά παραμένει εγκαταλελειμμένο» κατέληξε ο κ.Σισαμάκης.    

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άσκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων...

Τα σενάρια προέβλεπαν χιονόπτωση και παγετό στην ύπαιθρο και...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...

Άσκηση για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων...

Τα σενάρια προέβλεπαν χιονόπτωση και παγετό στην ύπαιθρο και...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συλλήψεις για όπλα και κλοπές σε περιοχές της Κρήτης

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας όπλων Συνελήφθη...

Υποτροφία Κολλεγίου Αθηνών σε μαθητή από Κρήτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2026,...

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέα ορόσημα για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και τον ΒΟΑΚ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά σε διαγωνισμό για τον εξοπλισμό...