Στον Μυλοπόταμο και στα Ταλαία Όρη ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στον Μυλοπόταμο και στα Ταλαία Όρη θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή 26-3-2023.

Α’ ΟΜΑΔΑ: ΑΛΟΪΔΕΣ-ΜΟΝΗ ΒΩΣΑΚΟΥ

Από το χωριό Αλόϊδες(υψόμ.410μ),ξεκινάμε από χωματόδρομο έχοντας την Σοφιανή αριστερά μας και θα φθάσουμε μέχρι τα 500 μέτρα υψομετρικά.Στην συνέχεια από μονοπάτι θα φθάσουμε λίγο παραπάνω στο διάσελο(μεταξύ Σοφιανής και Αρμού) στα 580 μέτρα με θέα και προς το χωριό Αλόϊδες και προς την μονή Βωσάκου.

Στην συνέχεια κατηφορίζουμε από μονοπάτι,περνάμε μικρό δάσος από πρίνους και βγαίνουμε σε ξέφωτο στο ‘Λάκκο’ με εντυπωσιακό πέτρινο πηγάδι με λαξευτές πέτρινες γούρνες(υψόμ.310μ).Στην συνέχεια από χωματόδρομο τερματίζουμε στην μονή Βωσάκου(υψόμ.350μ).

Ω.Π. 3 Β.Δ. 1

Μετά την επίσκεψή μας στην μονή, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την Δροσιά,όπου θα συναντηθούμε με την Β’ Ομάδα για φαγητό όποιος επιθυμεί.

Αρχηγός Α’ Ομάδας: Κοντάκης Στέλιος 6946195900

Β’ ΟΜΑΔΑ: ΑΛΟΪΔΕΣ-ΚΟΡΥΦΗ ΣΟΦΙΑΝΗ-ΔΡΟΣΙΑ

Ξεκίνημα και η Β’ Ομάδα από το χωριό Αλόϊδες(υψόμ.410μ).Λίγο χωματόδρομο στην αρχή και στην συνέχεια από μονοπάτι και σε ελεύθερο πεδίο θα κινηθούμε πάνω στην ‘Σοφιανή’ και θα φθάσουμε στην κορυφή της(υψόμ.892μ).Είναι η τρίτη κορυφή από τα Ταλαία ‘Ορη και είναι πολύ εντυπωσιακό το περπάτημα σε όλο της το μήκος με τους σχηματισμούς που δημιουργούν τα συμπλέγματα των βράχων.Όσον αφορά την θέα,μεγάλο εύρος προς τον Μυλοπάταμο και τον Ψηλορείτη.Μετά την κορυφή θα κατηφορίζουμε προς νότια από εντυπωσιακά πετρώματα και σχηματισμούς βράχων και στο τέλος θα περπατήσουμε από χωματόδρομο για να τερματίσουμε στην Δροσιά.

Ω.Π. 5:30 Β.Δ. 2

Συνάντηση με την Α’ Ομάδα για φαγητό όποιος επιθυμεί και στην συνέχεια αναχώρηση για Ηράκλειο.

Αρχηγός Β’ Ομάδας: Ζαχαράκης Γιώργος 6977-594308

Αναχώρηση: 08:00 (ΠΡΟΣΟΧΗ:με την καινούργια ώρα)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...