Συγκινητικό: Άνδρας υιοθέτησε παιδί με σύνδρομο Down

Ημερομηνία:

Παράδειγμα προς μίμηση έγινε ένας ανύπανδρος άνδρας από την Ιταλία, ο οποίος υιοθέτησε ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down. Η σημασία της πράξης του αυξάνεται ακόμα πιο πολύ, δεδομένου ότι είκοσι άλλες οικογένειες δεν είχαν δεχτεί να υιοθετήσουν τη μικρή.

Πρόκειται για τον 42χρονο Λούκα Τραπανέζε (Luca Trapanese), o οποίος υιοθέτησε την μικρή Alba όταν ήταν μόλις μερικών ημερών. Τη στιγμή που συναντήθηκαν, ήξερε ότι βρήκε την κόρη του. “Όταν την κράτησα στην αγκαλιά μου, ήμουν γεμάτος από χαρά, ένιωσα ότι ήταν η κόρη μου αμέσως, ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να είμαι ο πατέρας της,” είπε.

Ο Luca και η δίχρονη πλέον Alba ζουν σήμερα μια ειδυλλιακή ζωή. “Έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και μπορεί να είναι πολύ πεισματάρα κατά καιρούς. Της αρέσει να παίζει και να χορεύει όλη την ημέρα”, δήλωσε ο Trapanese. “Αγαπά να είναι με άλλους ανθρώπους, γι ‘αυτό την πηγαίνω βόλτα στο πάρκο, σε μουσεία ή στη δουλειά μαζί μου, κάτι που αγαπά”.

Ο ευτυχισμένος πατέρας μοιράστηκε την ιστορία του σε ένα βιβλίο, Nata Per Te (Γεννήθηκα για σένα), που δημοσιεύθηκε πέρυσι. “Τώρα βλέπω ένα μέλλον για μένα: Θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με ένα κορίτσι που αγαπώ και θα κάνουμε πολλά θαυμάσια πράγματα μαζί”, είπε, ικανοποιημένος.

Η ιστορία του Luca

Από την ηλικία των 14 ετών, ο Trapanese συνεργάστηκε με διάφορους οργανισμούς κοινωνικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το Ίδρυμα “A Ruota Libera”, μια ομάδα που παρέχει βοήθεια σε παιδιά με σύνδρομο Down. Επιπλέον, ήθελε πολύ να γίνει πατέρας.

“Ήθελα να γίνω πατέρας, να μεταδώσω τη γνώση μου, την αγάπη μου σε ένα άλλο πλάσμα. Σήμερα έχω ξεχάσει ότι η Alba έχει υιοθετηθεί και για μένα δεν είναι ξένο παιδί”, είπε σε μια συνέντευξη.

“Ένα παιδί με αναπηρία δεν είναι μια δεύτερη επιλογή, αλλά μια συνειδητή επιλογή όσον αφορά το όραμα και τις ικανότητές μου”, εξήγησε ο Trapanese στο Coccole Bimbi Journal. “Δεν φοβόμουν να υιοθετήσω ένα παιδί με αναπηρία. Ήταν μια ιδέα που είχα τα προηγούμενα χρόνια με τον σύντροφό μου Eduardo, αλλά στη συνέχεια χωρίσαμε.”

Πρόσθεσε: “Από την ηλικία των 14 ετών έκανα εθελοντική εργασία και εργάστηκα με άτομα με αναπηρία, έτσι σκέφτηκα ότι είχα τα κατάλληλα μέσα για να το κάνω, μετά το χωρισμό με τον σύντροφό μου ήταν η επιλογή που επικράτησε για μένα. Έτσι, έκανα μια αίτηση στο ειδικό μητρώο που επιτρέπει στους singles να υιοθετήσουν υπό ειδικές συνθήκες”. Αλλά η υιοθεσία της Alba δεν ήταν εύκολη υπόθεση με κανένα τρόπο, αφού οι οργανώσεις υιοθεσίας συνήθως προτιμούν παραδοσιακές οικογένειες.

Πρωτοποριακή υπόθεση για τις υιοθεσίες στην Ιταλία

Η υπόθεση του Trapanese είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πατρίδα του στην Ιταλία, όπου δεν επιτρέπονται υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και οι υιοθεσίες μονογονεϊκών ατόμων ήταν πολύ περίπλοκες μέχρι πρόσφατα. Σε μια συνέντευξη με το BBC, ο 42χρονος πατέρας είπε ότι η ιστορία του ανατρέπει πολλά στερεότυπα σχετικά με την πατρότητα, τη θρησκεία και την οικογένεια και θυμάται: “Ήθελα ακόμα να γίνω μπαμπάς (μετά το χωρισμό από τον σύντροφό μου), αλλά στην Ιταλία οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν.

Τότε η νομοθεσία άλλαξε και στις αρχές του 2017, μπορούσα να κάνω αίτηση υιοθεσία. «Μου είπαν ότι θα μου έδιναν παιδιά μόνο με ασθένειες, σοβαρές αναπηρίες ή προβλήματα συμπεριφοράς, ένα παιδί που είχε απορριφθεί από όλες τις παραδοσιακές οικογένειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Luca.

Ο Trapanese ήταν πολύ χαρούμενος. “Συμφώνησα απόλυτα. Χάρη στην προσωπική μου εμπειρία, ήξερα ότι είχα τους πόρους για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα που είχε το παιδί”.

Και έτσι συναντήθηκε με την Alba. “Τον Ιούλιο του 2017 με κάλεσαν και μου είπαν ότι είχαν ένα κοριτσάκι για μένα, το όνομά της ήταν Alba και ήταν 13 ημερών, είχε σύνδρομο Down”, θυμάται. “Η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει κατά τη γέννησή της και είχε απορριφθεί από περισσότερες από 20 οικογένειες, δυσκολευόμουν να κρύψω τη χαρά μου, είπα ναι αμέσως”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Έρευνα αποκάλυψε κάτι πρωτοφανές στη γειτονιά της...

Πώς συνδέεται με τους σεισμούς. Ο Άσιερ Μαδαριέτα, ερευνητής στην...

Καταγγελία-σοκ στο Στρασβούργο: Ο Νίκος Παππάς φέρεται...

Σοβαρό επεισόδιο καταγγέλλεται στο Στρασβούργο, με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Έρευνα αποκάλυψε κάτι πρωτοφανές στη γειτονιά της...

Πώς συνδέεται με τους σεισμούς. Ο Άσιερ Μαδαριέτα, ερευνητής στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλάβει ότι δεν τους θέλει πια ο λαός

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας καθιστούν σαφές ότι...

Μία έγκυος και δυο ανήλικα παιδιά μεταξύ των 545 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Μαζί με τους υπόλοιπους διασωθέντες, μεταφέρθηκαν αρχικά στην Αγία...

Οι προκλήσεις και τα «αγκάθια» του τουρισμού στην Κρήτη το 2026

Τι περιμένουμε τη νέα σεζόν. Δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα...