Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε διαδικτυακό συνέδριο για την Γαλάζια Οικονομία

Ημερομηνία:

Στην ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση για την Γαλάζια Οικονομία που θα περιλαμβάνει τη διασύνδεση των αλυσίδων αξίας σε όλους τους τομείς της θαλάσσιας οικονομίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης στο διαδικτυακό συνέδριο που συμμετείχε για την «Βιώσιμη ανάκαμψη της Γαλάζιας Οικονομίας στην Ευρώπη».

Το συνέδριο που ξεπέρασε τις 350 συμμετοχές, διοργανώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα από την Διακομματική Ομάδα των Ευρωβουλευτών Searica (για τη θάλασσα, ποταμούς και παράκτιες περιοχές και νησιά) και τη Διάσκεψη των Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR). Στη συζήτηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν oι Virginijus Sinkevicus Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ωκεανών, Tonino Picula Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ευρώ-ομάδας Searica, Ricardo Santos από την Πορτογαλία Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Cess Loggen πρόεδρος CPMR και οι Ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος είναι επίσης Αντιπρόεδρος CPMR για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ελκυστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου μέσω της προσέλκυσης νέου ανθρώπινου δυναμικού και της κατάρτισης για ενίσχυση των δεξιοτήτων. Επισήμανε επίσης ότι η μελλοντική Στρατηγική για την Γαλάζια Οικονομία αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη να επιτύχει τους στόχους της για την απανθρακοποίηση ιδιαίτερα των θαλάσσιων μεταφορών με τη χρήση των ανανεώσιμων υπεράκτιων πηγών ενέργειας.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για επενδύσεις και καινοτομία στους τομείς της Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας και του παράκτιου θαλάσσιου τουρισμού, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά την περίοδο της πανδημίας. Η ενσωμάτωση των παραπάνω τομέων στην νέα στρατηγική για την Γαλάζια Οικονομία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση των κλάδων και τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος...

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...

Ένας αιώνας ζωής με αβέβαιο μέλλον στην...

Γιατί οι νέοι δεν την προτιμούν - Το Cretalive...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3: Το «πάρτι» του Ελ Κααμπί και το πρώτο «χτύπημα» Μουζακίτη

Ο μαροκινός «κίλερ» γιόρτασε το νέο του συμβόλαιο με...

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – «Πρωταθλητές» στις αυξήσεις τα νησιά

Εντατικοί έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων Εκτεταμένους ελέγχους σε πρατήρια υγρών...

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας του Μιχάλη Καραμαλάκη

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο Γιώργος Καραμαλάκης, πατέρας...