Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνέδριο για τον «Πολιτισμό και τον Αειφόρο Τουρισμό» στη Μαγιόρκα

Ημερομηνία:

Σε συνέδριο για τον «Πολιτισμό και τον Αειφόρο Τουρισμό» που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα, στο πλαίσιο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.
Στο συνέδριο στη Πάλμα της Μαγιόρκα (νησιωτική Περιφέρεια Βαλεαρίδων της Ισπανίας) προήδρευσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR για την Ενέργεια και το Κλίμα Γιώργος Αλεξάκης.
Ο οργανισμός (CRPM) των Ευρωπαϊκών Παραθαλάσσιων και Νησιωτικών Περιφερειών έχει δραστηριοποιηθεί στην υποστήριξη της Διακήρυξης της Γλασκόβης για το Κλίμα και ειδικότερα για την επίδραση στον Τουρισμό.
Ο Γιώργος Αλεξάκης μεταξύ άλλων στην ομιλία του, επεσήμανε ότι «ο Τουριστικός τομέας και η Κλιματική Αλλαγή αποτελούν δύο αλληλεξαρτώμενους παράγοντες στη Μεσόγειο για την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών».
Επίσης, ενημέρωσε τις Περιφέρειες – μέλη ότι η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CRPM συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα με τη DG GROW για την εφαρμογή του Transition Pathway (μονοπάτι μετάβασης) για τον Αειφόρο και Ανθεκτικό Τουρισμό στις Περιφέρειες.
Η CRPM εργάζεται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα όπως τα Παρατηρητήρια Βιώσιμου Τουρισμού στη Μεσόγειο, η φέρουσα ικανότητα των παράκτιων Περιφερειών της Μεσογείου, η ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης και διατήρησης του οικο-περιβάλλοντος και των προστατευόμενων περιοχών κλπ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την...

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση του διεθνούς διαγωνισμού...

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του...

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την...

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση του διεθνούς διαγωνισμού...

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...