Συναντήσεις Αυγενάκη στην Ινδία για προώθηση των ελληνικών προϊόντων

Ημερομηνία:

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Νέο Δελχί
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στα εγκαίνια της κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης «World Food India 2023» στο Νέο Δελχί, τα οποία τελέστηκαν από τον Ινδό Πρωθυπουργό, Narendra Modi.
Στόχος της έκθεσης είναι να παράσχει ευκαιρίες τόσο για επενδύσεις, όσο και για ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, σε κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ινδία πραγματοποιείται ως συνέχεια των συμφωνιών και συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi.
Μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και της αγελαδοτροφίας.
Αργότερα σήμερα, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου, Piyush Goyal. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης για την εισαγωγή ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Σκοπός του Κέντρου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων, Pashupati Kumar Paras στο Bharat Mandapam, οπότε θα συζητηθούν θέματα δυνητικής συνεργασίας, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα, οι χώροι αποθήκευσης προϊόντων και η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη...

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι...

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους και τους αγρότες...

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη...

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Μπλόκα: Σε σημείο «βρασμού» αγρότες και κτηνοτρόφοι...

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στους δρόμους και τους αγρότες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών το ΚΚΕ στέλνει...