Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη στις 16 Μαΐου στις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Σύμφωνα με τη δήλωση της κας Ψάκι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας εταιρική σχέση και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας».

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μπάιντεν, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή συνεργασία μας για τις παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας».

Παράλληλα η κα Ψάκι προσθέτει ότι «οι ηγέτες θα προβούν σε απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας εδώ και γενιές».

Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Διακρίθηκε με 11 βραβεία στα Sports Marketing...

Δυναμική ήταν η παρουσία του ΟΠΑΠ, για ακόμη μια...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρεύμα από τα σκουπίδια – Πώς εντάσσεται το Ηράκλειο στον σχεδιασμό του ΥΠΕΝ

Το σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και οι επικρατέστερες θέσεις...

Και εγένετο το πρώτο ελληνικό Σωματείο Ενοικιαστών

Με παροχή νομικής βοήθειας, υποστήριξη των μελών του σε...

Εργατική Πρωτομαγιά: Οι σημαντικότεροι σταθμοί στους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι συνδεδεμένη και στην Ελλάδα με...