Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Υφυπουργό Υποδομών

Ημερομηνία:

Εξετάστηκε η πορεία αναπτυξιακών μελετών και έργων στο νησί

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, μεταξύ του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή. Παρόντες ήταν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Αντώνης Κοτσώνης, η Γενική Διευθύντρια Υποδομών Κρήτης Ελένη Δοξάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες Υπουργείου και Περιφέρειας.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία αναπτυξιακών μελετών και έργων του Υπουργείου στην Κρήτη. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μεγάλων υδραυλικών έργων, όπως η προετοιμασία του Διεθνούς διαγωνισμού ΣΔΙΤ των Φραγμάτων του Ποταμού Ταυρωνίτη, η δημοπράτηση του φράγματος του Πλατύ ποταμού, η κατασκευή του νέου αγωγού που θα μεταφέρει νερό στον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών και η ανάγκη υλοποίησης του σημαντικού έργου ύδρευσης στην περιοχή Ελούντας – Πλάκας.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα έργα οδικής ασφάλειας και τα έργα αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ. Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως ήδη ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου οδικής Ασφάλειας Φόδελε – Λινοπεράματα και στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η δημοπράτηση του τμήματος Γεωργιούπολη – Πετρές και θα ακολουθήσει το τμήμα Σούδα – Καλύβες, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων τμημάτων στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Λασιθίου. Επίσης, άμεσα θα ανατεθεί το έργο αποκατάστασης ΒΟΑΚ στις θέσεις «Κακιά Στροφή», «Κακό Όρος» κ.λ.π.

Από τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έγινε ενημέρωση για την πορεία των μελετών στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος που θα ενταχθεί στην προαίρεση του διαγωνισμού παραχώρησης του νέου ΒΟΑΚ, καθώς και για τα τμήματα από Άγιο Νικόλαο προς Σητεία και την Παράκαμψη Κισάμου. Επίσης συζητήθηκε και η μελετητική ωρίμανση του έργου σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι της Σούδας και το διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων. Τέλος, συζητήθηκε το έργο της νέας γέφυρας του Κερίτη, καθώς και τα νέα Λύκεια Κισάμου.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την ενημέρωση και την συνεργασία για τα τόσα σημαντικά έργα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που αφορούν την Κρήτη και δήλωσε για άλλη μια φορά την πρόθεση της Περιφέρειας να είναι παρούσα και να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίησή τους.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πως έγινε η Κρήτη επίκεντρο για τα...

Ποια είναι τα υπόλοιπα έργα. Στο επίκεντρο των μεγάλων έργων...

Καιρός: «Αγριεύει» το σκηνικό στην Κρήτη –...

Αλλαγή του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου στην...

Πως έγινε η Κρήτη επίκεντρο για τα...

Ποια είναι τα υπόλοιπα έργα. Στο επίκεντρο των μεγάλων έργων...

Καιρός: «Αγριεύει» το σκηνικό στην Κρήτη –...

Αλλαγή του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων – Αναδρομικά έως 1.200 ευρώ για τους δικαιούχους

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 289 αγρότες στο «μικροσκόπιο» – Νέα απάτη με πλαστά τιμολόγια 625.000€ !

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα εξαπάτησης με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει...