Την Πέμπτη ξεκινά η απευθείας χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων σε κλινικές

Ημερομηνία:

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων ασθενών με τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων απ’ ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Σύμφωνα με αυτό, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά την αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω ΦΥΚ πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή ΦΥΚ κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο ιδρυτής του...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε...

Ο πόλεμος των 60 ημερών, ο Τραμπ...

Τι προβλέπει ο νόμος του 1973, ποια εναλλακτικά σενάρια...

Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ο ιδρυτής του...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε...

Ο πόλεμος των 60 ημερών, ο Τραμπ...

Τι προβλέπει ο νόμος του 1973, ποια εναλλακτικά σενάρια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λευτέρης Αυγενάκης στο 16ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης, του...

Τι θέλει η Ευρώπη από την Ελλάδα στην Eurovision;

Περιμένοντας την εμφάνιση του Akyla στον τελικό της Eurovision...

Κρήτη:Όταν οι μαθητές δημιουργούν «Karpa Video Call» Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού...