Τζανάκης: Γιατί ενδέχεται να μειωθούν τα κρούσματα από μέσα Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία:

Στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν τους 800, ενώ τώρα ανέρχονται σε 333, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς αλλά και στο γεγονός ότι η μετάλλαξη Δ χτυπά κυρίως νεότερες ηλικίες.

Εκτίμησε ότι λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου αλλά και των αυξημένων τεστ, τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του μήνα, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι.

Για τους πλήρως εμβολισμένους νοσηλευόμενους, τόνισε ότι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού και από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον κίνδυνο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές ενώ προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, -το όποιο από την ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση που θα χρειαστεί νοσηλεία.

Επεσήμανε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, που ειδικά για τους αθλητές είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους. Προειδοποίησε μάλιστα, ότι αθλητές που δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στέφανος Κορκολής: «Η Μικτή Χορωδία Ηρακλείου είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη»

Θερμά εγκωμιαστικά σχόλια για τη συνεργασία με τη χορωδία,...

SOS για την αύξηση περιπτώσεων σοβαρής παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως

Σε ένα διαρκώς επιβαρυνόμενο τοπίο δημόσιας υγείας, η πρόληψη...