Β. Διγαλάκης: Σε ανοδική πορεία η Ελλάδα, πολυσχιδές το κυβερνητικό έργο

Η Κυβέρνηση της ΝΔ «και πολυσχιδές έργο κάνει, από την πρώτη μάλιστα ημέρα που ανέλαβε, αλλά και διορθωτικές κινήσεις για τις όποιες διαχρονικές ή παροδικές αδυναμίες», επισήμανε ο βουλευτής Χανίων και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το πολιτικό ανάστημα και το πλεονέκτημα να μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες, να λέει αλήθειες και να ζητά συγγνώμη όταν γίνονται λάθη, όπως έκανε πρόσφατα προσωπικά ο Πρωθυπουργός. «Αφήνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στα αδιέξοδά τους, στην εσωστρέφειά τους και στις αυταπάτες τους. Αρκετά ταλαιπώρησαν τη χώρα 4,5 χρόνια. Ο λαός δεν το ξεχνά και δεν θα το ξεχάσει, να είστε σίγουροι, και στις επόμενες εκλογές».

Ο Χανιώτης Βουλευτής υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη για το Μάτι και τη Μάνδρα, αναγκάστηκε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας προκειμένου στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα. «Τον ανάγκασαν οι πιέσεις που δέχεται από παντού, από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, από τους πρώην ψηφοφόρους του που πλέον δεν πιστεύουν σε αυτόν και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε μέτρηση, και βέβαια από τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση οργάνωσε με άψογο τρόπο την επιχείρηση «Ελευθερία», αποσπώντας τα εύσημα από πολύ πιο οργανωμένες χώρες, όπως η Γερμανία, προχώρησε σε υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ και εφάρμοσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Ο Χανιώτης Βουλευτής αποκατέστησε την αλήθεια που παραποιήθηκε, με fake news στη Βουλή, από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλο περί δήθεν διπλάσιους θανάτους λόγω πανδημίας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα είναι ακριβώς στον ευρωπαϊκό μέσο όρο», ενώ καυτηρίασε τη στάση βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του κ. Πολάκη, στο θέμα των εμβολιασμών.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο τα 2,5 τελευταία χρόνια, ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ σημείωσε ότι η χώρα είναι πλέον σε ανοδική πορεία και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τους πολίτες, από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους συμμάχους της και τον επενδυτικό και οικονομικό κόσμο.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία η Κυβέρνηση της ΝΔ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αναβαθμίζοντας τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και ενισχύοντας την αμυντική της θωράκιση. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι σε εσωτερικό επίπεδο «απελευθερώσαμε τους πολίτες από τα φορολογικά βάρη που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, και δη στη μεσαία τάξη» και «προωθήσαμε με γρήγορους ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε ένα πλήθος συναλλαγών των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, γλιτώνοντας χρόνο και κόπο για όλους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο τέως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πανεπιστήμια, όπου «σε αγαστή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, αναλάβαμε καίριες πρωτοβουλίες ενισχύοντας το αυτοδιοίκητο, την εξωστρέφεια και την ασφάλεια. Επιτρέψαμε τη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών, παροτρύναμε έμπρακτα τη συνεργασία με εγνωσμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κινηθήκαμε προς τα εμπρός, υπέρ της καινοτομίας, ευνοώντας τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά, την παραγωγή και την κοινωνία, βγάλαμε τη λέξη επιχειρηματικότητα από την απαγορευμένη λίστα και δημιουργήσαμε το πλαίσιο για την ίδρυση εταιρειών τεχνοβλαστών από τα μέλη των Πανεπιστημίων και των Ερευνητικών Κέντρων».

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, απαντώντας στην κριτική που είχε ασκήσει νωρίτερα για το ζήτημα αυτό στην κυβέρνηση ο κ. Σπίρτζης. «Τον κ. Σπίρτζη οι Κρητικοί τον θυμούνται επειδή μας είχε αποκαλέσει γρόθους, γιατί θέλαμε ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο από τη μια άκρη του νησιού έως την άλλη», υπενθύμισε ο κ. Διγαλάκης και τόνισε ότι «η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη. Με σχέδιο – οριστική χάραξη, μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο ΒΟΑΚ αποτελεί το μεγαλύτερο οδικό έργο στην Ευρώπη, που εξασφαλίζει οδική ασφάλεια, ταχύτητα στις μετακινήσεις, τοπική ανάπτυξη, ενίσχυση του τουρισμού, θέσεις εργασίας, προστασία του περιβάλλοντος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.