Βαρδάκης: «Ανύπαρκτοι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Εργασίας για τα δάνεια που ελήφθησαν μέσω του τ. ΟΕΚ με επιδοτούμενο επιτόκιο»

Ημερομηνία:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με θέμα τα δάνεια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) με επιδοτούμενο επιτόκιο, πραγματοποίησαν, για πολλοστή φορά, 43 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, παρά τις ήδη ψηφισμένες, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ρυθμίσεις για τα δάνεια που ελήφθησαν μέσω του τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο και παρά τις επανειλημμένες πιέσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υλοποίηση των ρυθμίσεων αυτών, αναπάντητο παραμένει ακόμα το ερώτημα για το αν και πότε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα μεριμνήσει για το εν λόγω θέμα, πρόβλημα μάλιστα που αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Η Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει σε έκδοση της απαιτούμενης, βάσει του νόμου 4618/2019, Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), βάσει της οποίας θα καθοριστούν τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση, τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της προβλεπόμενης επιδότησης.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από λόγια αλλά από πράξεις και κυβερνήσεις που δίνουν λύσεις άμεσα σε προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας. Επιπλέον, από την υλοποίηση αναμένεται να ωφεληθούν δανειολήπτες που εξακολουθούν να οφείλουν και οι οποίοι, σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους προς τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες, θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα των δανειοληπτών μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, η αξιωματική Αντιπολίτευση καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει ποιοι οι σχεδιασμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για τα δάνεια που ελήφθησαν μέσω του τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο. Παράλληλα, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν θα εκδώσει άμεσα την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται από το Νόμο 4618/2019, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική ελάφρυνση των δανειοληπτών που έλαβαν δάνεια μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενημέρωση του Δήμου Αγίου Νικολάου για την...

Κατόπιν ερωτημάτων πολιτών της περιοχής, καθώς και πρόσφατης ανακοίνωσης...

Ηράκλειο: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε πάρκινγκ στα...

Παρέμβαση σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης περιμετρικά των Ενετικών Τειχών...

Ενημέρωση του Δήμου Αγίου Νικολάου για την...

Κατόπιν ερωτημάτων πολιτών της περιοχής, καθώς και πρόσφατης ανακοίνωσης...

Ηράκλειο: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε πάρκινγκ στα...

Παρέμβαση σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης περιμετρικά των Ενετικών Τειχών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...