Βάση για ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ευρεία και πολύωρη σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21-2-2019 το πρωί στο Γραφείο του αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την επιτάχυνση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επανένταξη των τριών (3) πτητικών μέσων (ελικοπτέρων) του ΕΚΑΒ, που είναι καθηλωμένα για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να τεθούν και αυτά στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ για τις αερο-διακομιδές ασθενών από απομακρυσμένες, νησιωτικές ή δύσβατες περιοχές της χώρας.

Αξιοποιώντας την δεδομένη για το σκοπό αυτό πρόθεση συμβολής του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», εξετάστηκε και η δυνατότητα περισσότερων βάσεων αερο-διακομιδών ανά την επικράτεια, όπως για παράδειγμα στο Άκτιο, τη Χαλκιδική, την Κρήτη κ.α.

Στη σύσκεψη, που ήταν υψηλού επιπέδου, εκτός του αν. Υπουργού Υγείας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από την ΕΑΒ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, καθώς και αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν προς επίλυση τεχνικά προβλήματα, ζητήματα προμηθειών υλικού, διάθεσης προσωπικού και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Περιφέρεια Κρήτης ζητά να συμπεριληφθούν όλα...

Την έντονη ανησυχία της Περιφέρειας Κρήτης για την υπό...

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης...

Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης και χαράς, επιθυμώ να εκφράσω...

Η Περιφέρεια Κρήτης ζητά να συμπεριληφθούν όλα...

Την έντονη ανησυχία της Περιφέρειας Κρήτης για την υπό...

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης...

Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης και χαράς, επιθυμώ να εκφράσω...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στα Circular Economy Awards 2026

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...