ΒΟΑΚ – Πώς δικαιολόγησε ο Μητσοτάκης την ύπαρξη διοδίων όταν ολοκληρωθεί το έργο

Ημερομηνία:

Για το «καυτό» θέμα του ΒΟΑΚ που απασχολεί τους πολίτες στην Κρήτη μίλησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Για το θέμα του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) ερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ που είναι σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ότι το τελικό κόστος του ΒΟΑΚ θα ξεπεράσει τον προϋπολογισμό, με την επισήμανση ότι το θέμα του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου επί δεκαετίες απασχολεί την Κρήτη καθώς και το από πού θα εξασφαλιστούν πόροι.

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν έχει τα λεπτομερή στοιχεία στη διάθεσή του, αλλά υπενθύμισε ότι έγινε αναλυτική παρουσίαση στα Χανιά, για τη σύμβαση παραχώρησης, τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για το κομμάτι που θα κατασκευαστεί πρώτα αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησης.

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση παραχώρησης
Προφανώς το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης θα περιλαμβάνει διόδια και θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα θεωρούσα λογικό, η Κρήτη να εξαιρεθεί και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί θα ανέβαινε πάρα πολύ το χρηματοδοτικό κόστος.

Βεβαίως και η Κρήτη δεν έπρεπε να περιμένει πενήντα χρόνια αλλά δεν κυβερνώ πενήντα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς...

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς...

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι αλλάζει στις πιλοτές πολυκατοικιών: Ποιος έχει δικαίωμα στάθμευσης

Οι αλλαγές στη νομοθεσία για το πάρκινγκ στην πιλοτή. Η...

Το Άστρο της Βηθλεέμ δεν είναι μύθος: Τι υποστηρίζει επιστήμονας της NASA, ποια είναι η εξήγηση

Μελέτη που δημοσιεύτηκε σε αστρονομικό περιοδικό συνδέει το βιβλικό...

Λέμβος με 37 μετανάστες έφθασε στους Καλούς Λιμένες

Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι –...

Οι ιπτάμενοι Άγιο Βασίληδες επισκέπτονται και φέτος τους μικρούς νοσηλευόμενους στο ΠαΓΝΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...