Ξεκινούν τα έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ από την Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ

Ημερομηνία:

Δημοπρατείται τις προσεχείς μέρες από το Υπουργείο Υποδομών, το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην παραλιακή ζώνη από την Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση οκτώ κόμβων, νέο ηλεκτροφωτισμό και την κατασκευή τριών κάτω διαβάσεων και οκτώ πεζογεφυρών με ανελκυστήρες και ηλεκτρονικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο του Δήμου μας, συνολικού προϋπολογισμού 13.100.000 ευρώ, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μετά το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προβάλαμε επισταμένως την ανάγκη αποκατάστασης της συνέχειας των παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν του Β.Ο.Α.Κ. που σήμερα διακόπτεται από τα ρέματα Δέλφινα και Μουσέλα με την κατασκευή τεσσάρων γεφυρών ούτως ώστε η τοπική κυκλοφορία να διεξάγεται ανεμπόδιστα χωρίς την συχνή χρήση του Β.Ο.Α.Κ., βελτιώνοντας περαιτέρω την οδική ασφάλεια και αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την υπεραστική λειτουργία του.

Ήδη ξεκίνησαν να εκτελούνται οι γεωτρήσεις στις θέσεις των νέων γεφυρών. Η σχετική σύμβαση όπως και η σύμβαση για την στατική τους μελέτη υπογράφηκαν πρόσφατα μεταξύ των Αναδόχων και του ΟΑΚ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε οτι τα έργα αυτά μαζί με τον νέο ΒΟΑΚ θα αναβαθμίσουν συνολικά την περιοχή μας και θα δώσουν νέα υπόσταση στις αναπτυξιακές προοπτικές της. Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, θέτοντας και υποστηρίζοντας ενεργά κάθε προσπάθεια που είναι προς όφελος των κατοίκων και των εργαζομένων της.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...

Χανιά:Έκθεση “Αλέκος Φασιανός – Κάρολος Καμπελόπουλος: Μια...

Το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, Μουσείο “Μοναστήρι του Καρόλου”, σε...

Χανιά : Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και εκλογές...

Συναδέλφισσες-οι, Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προ των πυλών νέα μεγάλη κακοκαιρία – Η Κρήτη παραμένει σε ξηρασία παρά τις βροχές

Προσοχή σε Δυτική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη - Ήπιες...

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι που επισκέπτονται την Κρήτη οι τουρίστες

Ήλιος, θάλασσα αλλά και ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία οι λόγοι...

Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία για την Ιταλία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει για εννέα ημέρες στην...