Ξενοδοχεία – Διαψεύδουν οι ξενοδόχοι τις αισιόδοξες προβλέψεις για τα Χριστούγεννα – Απογοητευτικές οι πληρότητες

Ημερομηνία:

Οι ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε καθεστώς lockdown
Καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας ξενοδόχος, δημοσιεύματα με υπεραισιόδοξες προβλέψεις ενόψει Χριστουγέννων, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσμπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα στοιχεία που διαθέτει η ΠΟΞ από όλες τις ξενοδοχειακές ενώσεις της ανά την Ελλάδα, σχετικά με την πληρότητα στα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων, είναι απογοητευτικά, ανέφερε ο κ. Τάσιος.

Και προσέθεσε ότι, «ταυτόχρονα, η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά – αν και έχουμε ήδη μπει στο Δεκέμβριο – δεν ξεπερνά ούτε το 50%-60%, με εξαίρεση ορισμένους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς και περιοχές, που έχουν θεματικά πάρκα που καταγράφουν λίγο υψηλότερη κινητικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υποστήριξε ότι «η πληρότητα των δημοφιλών χειμερινών προορισμών για τα Χριστούγεννα είναι πάνω από 75%-80%».

Σε κάθε περίπτωση, οι ξενοδόχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) και κρίνουν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει μπει σε καθεστώς lockdown, το οποίο θα ήταν καταστροφή για τον τουρισμό, όπως εξήγησε ο κ. Τάσιος.

Για τον πρόεδρο της ΠΟΞ, η χειμερινή περίοδος έχει διάρκεια 120 ημέρες και δεν αρκεί για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις μόνο ένα καλό 15νθήμερο, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τεράστιες ζημίες 18 μηνών.

Τέλος, ο κ. Τάσιος υπενθύμισε ότι η τουριστική κίνηση αποτυπώνεται με βάση τα στοιχεία των νόμιμα αδειοδοτημένων επιχειρήσεων και έκανε λόγο για το απόλυτο «μπάχαλο» στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης και στα παράνομα καταλύματα που, όπως τονίζει, θολώνει την πραγματική εικόνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις τουριστικής ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις έως 50% από τον...

Αφορά συντάξεις χηρείας του Δημοσίου και του ΟΓΑ που...

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι...

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας...

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις έως 50% από τον...

Αφορά συντάξεις χηρείας του Δημοσίου και του ΟΓΑ που...

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην προθεσμία υποβολής μέχρι...

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί σχεδόν 6.200.000 αρχικές δηλώσεις φορολογίας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη για το σκάνδαλο...

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης τίμησε τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου τίμησε και φέτος...