Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας του νεοσύστατου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), παρουσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή κου Κώστα Γαβρόγλου, του Αναπλ. Υπουργού Καθηγητή κου Κώστα Φωτάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Αναπλ. Καθηγητή κου Ηλία Γεωργαντά.

Το παρόν έδωσαν οι πρώην Πρόεδροι του ΤΕΙ Κρήτης κ. Χαρά Αθανασάκη, κος Ευάγγελος Καπετανάκης και κος Γεώργιος Παπουδαράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Βασίλης Λαμπρινός, η Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Μαρία Κοζυράκη, οι βουλευτές Ηρακλείου κοι Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Νικόλαος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κος Ιωάννης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ κος Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Περιφερερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κος Μανώλης Καρτσωτάκης

Τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου υποδέχτηκαν ο Πρύτανης του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Νίκος Κατσαράκης και τα μέλη της Συγκλήτου. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση στην μετεξέλιξη του Ιδρύματος και στην μεγάλη χαρά που ο ίδιος αισθάνεται: «Το όραμα του Υπουργείου στην κατεύθυνση της ενιαιοποίησης των Ιδρυμάτων της χώρας αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ αυτή τη σημαντική μέρα. Είναι πραγματικά μια μέρα χαράς για μας» είπε ο Πρύτανης.

Ευχαρίστησε μάλιστα ιδιαίτερα για την συμβολή τους στην εξέλιξη του Ιδρύματος τον Υπουργό κο Κώστα Γαβρόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Φωτάκη, τον Γ.Γ του υπουργίου κο Ηλία Γεωργαντά και από τους συνεργάτες του Υπουργού, τη νομική σύμβουλο κα Αλεξάνδρα Τομαρά και τους καθηγητές Ερρίκο Βεντούρα και Αντώνη Μπόγρη.

Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προ διετίας συνάντηση στο ΤΕΙ Κρήτης με τον τότε Πρόεδρο του Ιδρύματος κο Ευάγγελο Καπετανάκη και την έναρξη των συνομιλιών για την πανεπιστημιοποίηση του Ιδρύματος: «Αμέσως μετά αρχίσαμε να το μελετάμε. Ολοκληρώσαμε ένα σχέδιο και με το χέρι στην καρδιά πιστεύουμε ότι προχωρά το ΤΕΙ Κρήτης στο επόμενο βήμα. Αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου, που ήταν οι αφανείς ήρωες, πραγματικά και εμείς χαιρόμαστε ιδιαίτερα. Το ΤΕΙ Κρήτης κατέχει πλέον ένα ρόλο που του αξίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Πρύτανης του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Αρναουτάκης. Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στην εκδήλωση τους Υπουργούς, τους βουλευτές, τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, τους φορείς της εκπαίδευσης αλλά και τους φοιτητές, εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήρια του για την λειτουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές των φοιτητών του.

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και συνεργάζεται στενά με όλα τα Ακαδημαϊκά, Ερευνητικά, Ιδρύματα του νησιού με στόχο την διασύνδεση της έρευνας που παράγουν με την οικονομία της Κρήτης.
Αντίστοιχα ήταν τα μηνύματα συγχαρητηρίων και συνεργασίας που εξέφρασαν στη συνέχεια ο κος Λαμπρινός, η κα Μαρία Κοζυράκη, ο κος Καρακάσης, ο κος Ταβερναράκης, ο κος Καρτσωτάκης, ο κος Αντωνόπουλος, ο κος Γεωργαντάς και ο κος Φωτάκης.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Αντιπρύτανης κος Ιωάννης Καρακάσης αναφέρθηκε στα κοινά και επιδεινούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια της Κρήτης και επεσήμανε:

«Ως Πανεπιστήμιο Κρήτης έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε την βελτίωση του γειτονικού μας ιδρύματος και εταίρου σε μια μεγάλη σειρά δραστηριοτήτων. Οι περισσότεροι και παλαιότεροι γνωρίζουν ότι έχουν αναληφθεί κατά καιρούς πρωτοβουλίες για την συνεργασία σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες ….
Όχι το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν σας βλέπει, ούτε σας είδε ποτέ ανταγωνιστικά. Δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να εύχεται την αποτυχία σας. Αντιθέτως, θα είναι δίπλα σας με όποιο τρόπο μπορεί να συνδράμει. Η ευχή για τον «θάνατο της κατσίκας του γείτονα» δεν ταιριάζει σε επιστήμονες ούτε σε υπεύθυνους πολίτες γενικώς.»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης αναφέρθηκε στις δυνάμεις που διαθέτει το νέο Πανεπιστήμιο:

«Η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για τη διαμόρφωση σύγχρονων τομέων με έντονα διεπιστημονικό χαρακτήρα. Τομέων που κάποιοι είναι ακόμη ακόρεστοι επιστημονικά και τεχνολογικά κι έτσι αφήνουν περιθώρια για μεγάλη προστιθέμενη αξία.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο διαθέτει σοβαρές δυνάμεις σε σύγχρονες τεχνολογίες όπως η φωτονική, η νανοτεχνολογία, η πληροφορική, η αγροτεχνολογία. Πρόκειται για τεχνολογίες που δημιουργούν αξία και πλούτο στα σημεία που συναντούν τους παραδοσιακούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, όπως η Αγροδιατροφή, ο Τουρισμός, η Ενέργεια, το Περιβάλλον κ.ά. Η μετατροπή του TEI σε Πανεπιστήμιο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της Κρήτης και της χώρας γενικότερα.

Η ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών που υπάρχουν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ακόμη και να προκαλέσει άλματα πρωτοπορίας που θα μας τραβήξουν μπροστά.»

Στη συνέχεια Ο Πρύτανης του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Νίκος Κατσαράκης προχώρησε σε ένα σύντομο ιστορικό από την ίδρυση-λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης και τις διακρίσεις που έχει λάβει σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Καθηγητή Κώστα Φωτάκη, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αναπλ. Καθηγητή Ηλία Γεωργαντά και τους συνεργάτες τους για τη διαρκή υποστήριξή τους και τη συμβολή τους για την πανεπιστημιακή ανωτατοποίηση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ανέφερε ο Πρύτανης, διαρθρώνεται ακαδημαϊκά σε 5 Σχολές και 17 Τμήματα. Με τη λειτουργία έντεκα νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Σεπτέμβριο του 2019 και την ίδρυση άλλων έξι Τμημάτων στα επόμενα χρόνια, σε σημαντικά επιστημονικά πεδία όπως για παράδειγμα των επιστημών Μηχανικής, της Γεωπονίας, της Υγείας, των Οικονομικών Επιστημών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, των Μουσικών Σπουδών και της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί μια νέα, λαμπρή σελίδα για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη.
Επεσήμανε επίσης:

«Η ακαδημαϊκή διάρθρωση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θεμελιώνεται σε στέρεες βάσεις, καθώς στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στα υφιστάμενα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης, με ενισχυμένα και ευρύτερα επιστημονικά προγράμματα σπουδών, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά 2019/2020, με την απαιτούμενη βέβαια ενίσχυση από την Πολιτεία, των Τμημάτων εκείνων που έχουν μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ και μελών ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε:

-Ποιοτική προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση
-Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες στέγασης, σίτισης και βιβλιοθήκης
-Διοργάνωση ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών,
-Οργάνωση διδακτορικών σπουδών σε συνέργεια με το ΙΤΕ & τα άλλα ΕΚ της Κρήτης
-Ενίσχυση της έρευνας και προώθηση της καινοτομίας, διεκδίκηση ανταγωνιστικών χρηματοδοτήσεων
– Δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.
-Ενίσχυση των συνεργειών με τα άλλα Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης
-Σύνδεση με την κοινωνία – μεταφορά της νέας γνώσης στους πολίτες – Διασύνδεση με τους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης
-Διασύνδεση με τους παραγωγικούς φορείς, τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης και της χώρας – μεταφορά / εφαρμογή των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της καινοτομίας στις επιχειρήσεις – διαρκείς συνέργειες με τα Επιμελητήρια
– Προώθηση των διεθνών συνεργασιών (ενίσχυση του Erasmus) – συμμετοχή στο θεσμό των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (ήδη συμμετέχουμε σε ένα consortium για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου) – σύναψη εκπαιδευτικών συνεργασιών με χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Κίνα, σε τομείς σημαντικούς για το Ίδρυμά μας, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός και η ενέργεια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά και αδιάκοπα όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Στις Διοικήσεις του Ιδρύματος διαχρονικά, στο διδακτικό-επιστημονικό προσωπικό, στους εργαζόμενους αλλά και στους φοιτητές μας παλιούς και νέους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαράκης.

Ο Υπουργός Παιδείας κος Γαβρόγλου στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ δεν είναι απλά συνέργειες των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, όπως για πονηρούς λόγους παρουσιάζεται, αλλά πρόκειται για μετατροπή των προγραμμάτων σπουδών όλων αυτών των Ιδρυμάτων σε πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, η ίδρυση παράλληλα πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων και τέλος η δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών με σκοπό να παρέχονται επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στα οποία οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς εξετάσεις:

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έγινε κάτι το οποίο δεν έχει καταγραφεί με την ένταση που έπρεπε. Και αυτό είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κατάλαβε ότι έχει ένα διαφορετικό ρόλο στον προγραμματισμό της ανώτατης εκπαίδευσης από αυτήν που είχε τόσα χρόνια. Η τοπική αυτοδιοίκηση είχε τη λογική να υπάρχουν πολλά τμήματα σε κάθε πόλη ώστε να υπάρχει αξιοποίηση μέσω εστιατορίων και μέσω δωματίων στην τοπική κοινωνία.

Αυτά τα δύο χρόνια συνειδητοποίησα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είχε έναν επιπλέον ρόλο να παίξει. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Δεν το ακολούθησαν όλοι οι Δήμαρχοι.

Μάλιστα εδώ στην Κρήτη είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και αυτό νομίζω σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή για τις σχέσεις των πανεπιστημίων μας με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Έτσι λοιπόν έχουμε καινούρια τμήματα, συνέργειες με τα ΤΕΙ, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα και διετή προγράμματα σπουδών. Θέλω να αναφερθώ σε κάτι που αναφερθήκατε με μεγάλη έμφαση και αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα και τους αποφοίτους των ΤΕΙ.

Είναι σαφές ότι ένα πολιτικό σύστημα χρησιμοποιούσε τα επαγγελματικά δικαιώματα σαν τον μπαμπούλα για να ελέγχει αυτή τη διαπλοκή. Έχουμε βρει ένα απίστευτο χάος. Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων χαρακτηρίζεται από τρία διακριτά στοιχεία.

Το πρώτο είναι με ποιο τρόπο ειδικά στους μηχανικούς αλλά και στους γεωπόνους τα τετραετή θα γίνουν πενταετή. Αυτό σχετίζεται με τα παιδιά που θα μπουν από εδώ και στο εξής και με τα παιδιά που ήδη σπουδάζουν. Αυτό είναι ένα ακαδημαϊκό εγχείρημα. Εκείνο λοιπόν που λέμε και το έχουμε νομοθετήσει είναι ότι μέσα από μία ακαδημαϊκή διαδικασία τα τετραετή θα γίνουν πενταετή.

Το δεύτερο. Το ότι έγινε πενταετές δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι έχει και επαγγελματικά δικαιώματα. Άρα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αποκτήσουν τα παιδιά από εδώ και στο εξής αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό που νομοθετήσαμε ήδη είναι ότι θα υπάρχει μία ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν και οι φορείς και καθηγητές Πολυτεχνείων, η οποία θα ελέγχει αυτό το πρόγραμμα σπουδών και θα ορίζει ότι αυτό το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να ισοτιμηθεί με τα αντίστοιχα άλλα τμήματα των Πολυτεχνείων μας και άρα θα μπορεί να έχει επαγγελματικά δικαιώματα ή να προτείνει τι χρειάζεται να κάνει για να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει λοιπόν να δοθεί μία δέσμευση για το πώς θα δοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Άρα λύσαμε ένα πρόβλημα 35 ετών και βάλε για τα παιδιά που θα εισέρχονται από εδώ και στο εξής. Υπάρχει τώρα το πρόβλημα των πτυχιούχων, στο οποίο κωδικοποιείται η ισοτιμία των ΤΕ με των ΠΕ. Η δέσμευσή μας είναι ότι σε 15 μέρες θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα διασφαλίσει σε ένα σύνθετο σύνολο, αφού όλοι οι απόφοιτοι δεν είναι το ίδιο σε επίπεδο πτυχίου. Πάντως να γνωρίζετε ότι σε 15 μέρες θα ανακοινώσουμε αυτό το σχέδιο.

Ένα άλλο θέμα είναι οι υποδομές και το προσωπικό. Έχουμε δεσμευτεί και μάλιστα στις 14 του μήνα έχει υπογραφεί και από το Υπουργείο Οικονομικών οι επιπλέον 500 θέσεις και για πρώτη φορά από το 2010 θα μπορούμε στα Πανεπιστήμια να προκηρύσσονται οι θέσεις των ατόμων που παίρνουν σύνταξη. Φέτος δηλαδή μιλάμε για 1000 θέσεις που θα δοθούν στα Πανεπιστήμιά μας.

Χθες σε μία διυπουργική συνάντηση που έγινε υπήρξε μία δημόσια απόφαση να οικοδομηθούν στην Κρήτη φοιτητικές εστίες 3.000 κλινών, 2.000 στο Ρέθυμνο και 1.000 στο Ηράκλειο, συν το μεγάλο Αμφιθέατρο στο Ρέθυμνο. Δεν είναι αρκετά, αλλά έχουμε ένα σχέδιο μακροπρόθεσμα την επόμενη πενταετία γύρω από θέματα φοιτητικής μέριμνας.

Θέλω να τελειώσω με κάτι που είπε και ο κος Καρακάσης και μίλησε για μετονομασία του ΤΕΙ Κρήτης, προφανώς δεν είναι μετονομασία, το ξέρετε και εσείς, στο εγχείρημα αυτό η κάθε περίπτωση του κάθε Ιδρύματος είναι διαφορετική. Θα πρέπει να σκύψουμε και στις παθογένειες που έχει το σύστημά μας. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν ιδρύματα που να μην έχουν παθογένειες. Που να μην έχουν δυσκολίες.

Νομίζω πρέπει να σκύψουμε σε αυτές. Δεν είναι πράγματα που λύνονται με νόμους. Κανείς όμως δεν έχει το προνόμιο της ακαδημαϊκότητας. Η ακαδημαϊκότητα κατακτιέται και κρίνεται καθημερινώς. Εδώ έχουμε ένα ίδρυμα που έχει εκπλήξει νομίζω την ακαδημαϊκή κοινότητα με το πόσο σιωπηλά κατάφερε να αποκτήσει αυτό το στάτους και πραγματικά είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι σήμερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κο Καπετανάκη με τον οποίο ξεκινήσαμε αυτή την συζήτηση πριν από μερικά χρόνια. Όταν ερχόμασταν εδώ λέγαμε ότι τουλάχιστον τώρα θα σταματήσει ο Κατσαράκης να μας παίρν3ειμ στα τηλέφωνα και να μας πιέζει καθημερινά, όταν του το είπα αυτό επάνω μου απάντησε μην εφησυχάζεις, θα είμαι εδώ με την ίδια συμπεριφορά και από εδώ και στο εξής. Έχετε ένα Πρύτανη πεισματάρη και το πείσμα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ακαδημαϊκό χαρακτηριστικό. Τον ευχαριστούμε το Νίκο για όλα. Να’ ναι καλά! Νομίζω ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε την επίσημη έναρξη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου».

Την ίδια ακριβώς στιγμή έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πρόσοψης του Πανεπιστημίου με τη νέα ονομασία. Αμέσως μετά ο κος Κατσαράκης κάλεσε στην εξέδρα της εκδήλωσης τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας τον κο Ηλία Γεωργαντά, τον Αν. Υπουργό κο Κώστα Φωτάκη και τον Υπουργό κο Γαβρόγλου για την απονομή τιμητικών μεταλλίων, ειδικά σχεδιασμένων για την ίδρυση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Πρόκειτια για ένα μετάλλιο στη μία πλευρά του οποίου υπάρχει το σήμα του ΤΕΙ Κρήτης και στην πίσω πλευρά αναγράφεται η χρονολογία ιδρύσεως του ΤΕΙ Κρήτης μέχρι το Μάϊο του 2019 που καταργήθηκε το ΤΕΙ Κρήτης και ιδρύθηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το απόγευμα χθες ο Υπουργός Παιδείας εγκαινίασε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο

Κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε και στα Λακώνια Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νεοσυσταθέντος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) του νέου Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το διοικητικό και διδακτικό-εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος , εκπρόσωποι της εκκλησίας και της κεντρικής και τοπικής εξουσίας και πλήθος φοιτητών.Μετά τους χαιρετισμούς στην αίθουσα εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Α. Ζερβός δώρισε στον κ. Γαβρόγλου ένα μικρό αγαλματίδιο των αδελφών Σωτηριάδη με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης και ο πρόεδρος του Τμήματος Κ. Παναγιωτάκης, ένα βιβλίο της ιστορίας της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, ο Υπουργός Παιδείας συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα για αρκετή ώρα με εκπροσώπους των φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως σε θέματα φοιτητικής στέγης στον Άγιο Νικόλαο και ζήτησαν παρέμβαση του Υπουργείου για περισσότερα δρομολόγια από και προς τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.